Razmišljajući o međuobroku koji je lako prenosiv, a istodobno i dobrog okusa, potaknulo me na traženje recepata u kojima jednostavno mogu kombinirati namirnice koje većina nas inače koristi u svakodnevnoj prehrani. Kako ljeto i nije baš godišnje doba kad volimo stajati satima nad štednjakom, ovaj recept za čokoladni biskvit me osvojio lakoćom pripremanja, a u hladnjaku može preživjeti par dana. Sočan i punog čokoladnog okusa, po mom ukusu savršen je za brzi snack :)
Od nekoliko verzija, sastavila sam listu sastojaka koji su mi se činili najbolji, a dovoljni su za 8 komada.
-50 g zobenog brašna (koristila dobro mljevene zobene pahuljice)
-50 g whey-a okusa čokolada
-100 ml bjelanjaka (oko 3 bjelanjka)
-250 g posnog sira
-30 g kakao praha
-oko 100 ml mlijeka
-po želji zaslađivač
Biskvit se priprema tako da se bjelanjci istuku u čvrsti snijeg, a potom se lagano umiješaju svi ostali suhi sastojci, uz postupno dodavanje mlijeka kako bi se dobila smjesa koja će se dati izliti u kalup (veličina kalupa je otprilike 30x15 cm). U kalup staviti papir za pečenje te izliti smjesu. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva C, te peći 25 minuta.
Ovako je završio moj pokušaj :)
97,1 kcal
12,3 g proteina
8,5 g ugljikohidrata
2,5 g masti
Objavljeno 20.07.2013.