Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

5 netipičnih vježbi s X-plorer rekvizitima!

 

  1. Upor za rukama na pilates loptu, kukovi malo ispred lopte, noge u fleksiji. Izvodimo propadanja prema dolje (Dipseve). Vježba koja utječe na jačanje mišića ruku – tricepsa.

 

 

2. U uporu smo pred rukama a noge su na pilates lopti. Čvrsto kontrahiramo trušne mišiće i naizmjenično podižemo jednu pa drugu nogu. Vežba koja služi za jačanje core-a.

3. Postavimo stopala na pilates loptu, podignemo kukove malo višlje gore i u uporu smo pred rukama na način da su ramena u produžetku ruku. Izvodimo ramenjake. Vježba koja dominantno utječe na jačanje ramenog pojasa.

4. U pretklonu smo dijagonalan stav nogu te lagana fleksija u koljenima. Jednom rukom se oslonimo na pilates loptu a u drugoj imamo uteg. Izvodimo jednoručno povlačenje do visine tijela gdje moramo obratiti pozornos da ne mičemo i ne rotiramo tijelo i da su leđa ravna. Vježba koja dominantno utječe na jačanje mišića leđa.

5. Jednonožno mrtvo dizanje uz pomoć bučica i pilates lopte. Jednu nogu postavimo na pilates loptu, u rukama imamo bučice. Izvodimo mrtvo dizanje na jednoj nozi u napomenu da leđa moraju biti ravna te da noga ne smije ići u preveliku fleksiju. Vježba koja dominantno utječe na stražnju stranu noge, gluteus te doljnji dio leđa.

Evo 5 netipičnih vježbi koje si slobodno uvrstite u sustav treninga jer osim što su zanimljive sigurno će i malo drukčije pogoditi ciljanu mišičnu skupinu nego nekakva klasična vježba za istu.

 

Objavljeno 17.01.2012.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija