Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Zero-carb "tortilja" s puretinom

tortilja

Super su mi u trgovinama dostupna pakiranja mljevene puretine. Od njih uvijek napravim svašta - najčešće burgere jer su mi najjednostavniji za ponijeti na posao, a ako obrok jedem doma i odmah nakon spremanja, onda ovo meso iskoristim za "tortilje" s puretinom. 

Stavila sam navodnike jer umjesto u klasičnu tortilju od neke vrste brašna, često meso stavim u list salate. To mi je dobar odabir kada pripremam obrok u kojem nemam ugljikohidrata. 

Priprema je prilično jednostavna i sve je gotovo za desetak minuta. 

Ovako trebate: 

  • 200 g mljevene puretine
  • 2 lista salate (putarica je dobra jer se ne lomi)
  • 1/2 glavice luka
  • 3 žlice pelata
  • 1 žlica kokosovog ulja
  • 1 žlica svježeg peršina
  • papar, kurkuma

Luk narežete na što sitnije. Na tavi zagrijete kokosovo ulje pa stavite luk i uz miješanje dinstate dok se luk ne zacakli, ali vam ne smije zagorjeti. Potom dodajte meso i dinstate par minuta uz stalno miješanje. Nakon toga dodajte pelate, smanjite vatru pa ostavite par minuta da se krčka, da ispari tekućina iz pelata. Pri kraju dodajte peršin i začine i dobro promiješajte da se arome sljube. 

Smjesu potom skinite s ploče i ostavite da se hladi. Ako je vrelu istresete na salatu, skuhat će vam salatu, a to svakako nije baš neka super ideja ;)

Kad se smjesa lagano ohladila razdijelite je na listove salate i navalite. 

Objavljeno 20.07.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija