Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Rolice s piletinom - zdrava varijanta hrenovki u tijestu!

rolice piletina

Nakon recepta za zdravi kruh s orašastim plodovima i datuljama, Sanja mi se javila s jednom super idejom. Upravo ovo što slijedi je ono što mnogima treba: zdrava zamjena za neki jako drag i prilično nezdrav obrok.

Kopirat ću vam cijelu našu korespondenciju:

Sanja: Hej Zorro,

Radila sam nekidan neke rolice, pa će ti možda biti zanimljivo. Naime, stalno se susrećem s ljudima koji jedu (ili, još gore, kupuju to djeci) rolice od lisnatog tijesta s hrenovkom. Pa zar oni zaista ne razmišljaju koliko je to nezdravo!?

Ja: A ne znam što bih ti rekla. Ja mislim da ljudi uopće ne razmišljaju što jedu dok se ne razbole.

Sanja: Pa da! Ali, postoje puno zdravije varijante jako sličnih ideja!

Ja: Šalji recept! Nadajmo da se će ga što više ljudi pročitati! Smrt hrenovkama, sloboda narodu! :) 

Sanja: Evo ga.

Napravila sam tijesto kao za pizzu: integralno i raženo brašno, malo soli, suhi kvasac, topla voda, maslinovo ulje. Nakon toga sam zamijesila tijesto i pustila da se digne.

Piletinu samo na kratko popržila na kokosovom ulju i narezala na male komade.

Od tijesta sam uzela mali komad i u dužinu ga razvaljala. Na njega sam stavila komad piletine i zarolala.

U pola litre vode stavila sam 1 veliku žlicu sode i na 30 sekundi prokuhala rolice. Potom sam ih posložila na masni papir, svaku rolicu namazala razmućenim bjelanjkom i posula sa sjemenkama.

Ovo se peče na 200°C 15 minuta.

Dok se rolice peku, skuhala sam povrće i napravila umak od posnog sira, malo senfa i začina.

Nisam zapisivala količine za tijesto jer je sve zapravo bilo neplanirano, a i ovisi o količini piletine, ali vjerojatno će ljudi znati kako se radi tijesto za pizzu. 

Ja: Sanja, ti si čudo! Dijelim ga odmah s ljudima!

Sanja: Dobar tek svima! ;) 

Objavljeno 24.11.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija