Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Riža s borovnicama

riza s borovnicama

Iako možda na prvu ne izgleda tako, ovo je tradicionalni talijanski recept. Rižoto s borovnicama je lagan, nježan i ukusan i, ako imate borovnica, može se jesti u svako godišnje doba.

  • 150 g riže
  • 100 ml crvenog vina
  • 150 g borovnica
  • 500 ml temeljca ili vode
  • 25 g maslaca
  • Vlasac i peršina

Operite borovnice, par komada odvojite za dekoraciju. Na tavi zagrijte polovicu maslaca pa istresite borovnice i dinstajte na laganoj vatri 10-ak minuta, odnosno dok borovnice ne omekšaju.

U dublju tavu istresite rižu i na sitno nasjeckano začinsko bilje. Tostirajte par minuta uz stalno miješanje. Potom dodajte crveno vino pa miješajte dok alkohol ne ispari. Sada polako, uz miješanje, dodajte temeljac pa ostavite da krčka.

Štapnim mikserom dana izblendajte borovnice dok ne dobijete kremastu i jednoličnu smjesu.

Kad je riža gotovo kuhana u ju dodajte kroz cjedilo propasirane borovnice, tako da na cjediljki ostanu komadići kožice i druge mrvice. Primiješajte pa ostavite da se kuha dok riža ne bude kuhana. Pazite da riža bude al dente, a ne prekuhana.  Na kraju u rižu dodajte preostali maslac, da ovome obroku da kremastost.

Servirajte uz svježe borovnice koje ste na početku odvojili.

Objavljeno 07.08.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija