Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Piletina u umaku od rajčice i šampinjona

piletina

Umaku od rajčice s gljivama i maslinama

Inače, recept za ovaj umak ćete na internetu pronaći pod talijanskim nazivom „Puttanesca“, a u originalu su mu sastojci pileća prsa, pelati, masline, kapari, inćuni, origano i maslinovo ulje. Inače oko samog imena postoji jedna zanimljiva legenda. Naime, puttanesca je talijanski naziv za „prijateljice noći“, a legenda kaže da je naziv došao iz toga što su ovaj obrok te djevojke često radile: brzo je gotov, pa su ga s tjesteninom mogle pojesti između posjeta klijenata.

No, bez obzira na ime, radi se o jako ukusnom obroku koji možete malo i preinačiti, ako nemate baš sve sastojke.

  • 1 limenka pelata, s cijelim rajčicama
  • 2-3 slana inćuna
  • 10-ak crnih, otkoštenih maslina
  • 150 g šampinjona
  • 1 poriluk (samo bijeli dio)
  • 2 žlice kapara
  • 1 žličica grublje mrvljenog papra
  • 1 žlica origana
  • 600 g pilećih prsa ili nekog drugog pilećeg mesa
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja

Pelate istresite u posudu, rajčice usitnite nožem. Dodajte na sitno narezane inćune, masline, kapare, na ploške narezane šampinjone i na kolutove narezan poriluk pa stavite sa strane. Začinite meso paprom (i solju, po želji). Na tavi zagrijte ulje pa stavite meso da se peče, poklopljeno. Pecite sa svake strane oko 2-3 minute ili dok meso ne dobije lijepu zlatno-smeđu boju.

Sada meso izvadite na tanjur pa na ulje na kojem se peklo meso stavite na sitno nasjeckan češnjak, da se malo zacakli. Dodajte mješavinu pelata i povrća. Pustite da zavrije, pa smanjite vatru i uz povremeno miješanje, pustite da se krčka 4-5 minuta. Probajte pa po potrebi dodajte još začina.

Potom u umak dodajte meso, pa žlicom prelijte maso umakom. Pokrijte i ostavite da se dalje pirja u umaku, još nekih 6-7 minuta. Jedite odmah, dok je toplo.

Možete jesti samo, uz neku salatu, ili kao prilog skuhajte rižu, tjesteninu ili nešto tome slično.

Objavljeno 10.10.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija