Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Nova dimenzija stvarnosti: Burger punjen avokadom!

Čitam dnevno valjda stotine recepata. Ponekad od nekih ogladnim, ponekad sam sita od samog čitanja. Ponekad na pola čitanje, pomislite: "bljak"! Ponekad vas autor "napali" da recept želite isti dan isprobati. Tako se dogodilo s receptom koji ću podijeliti s vama, a za koji je autor napisao: "This avocado stuffed burger recipe is life changing"! Na prvu mi je to zvučalo kao tipično "američko dramatiziranje" na koje je većina Europljana alergična! Ali, dala sam mu šansu i priznajem: ovaj recept daje novu dimenziju burgerima!

Za pripremu ovog recepta trebate malo više od pola sata: burgere pripremate 15-ak minuta, i pečete 20-ak. Dakle, za pola sata imate gotov super obrok bogat kvalitetnim proteinima i zdravim mastima.

Sastojci:

  • 400 g mljevenog telećeg buta
  • 1 zreliji avokado
  • 3-4 sušene rajčice (suhe, ne iz ulja)
  • 1/4 limuna
  • naribana korica polovice limuna
  • sol, papar, po želji

Gril tavu zagrijte na srednje jako temperaturi. Mljeveno meso stavite u posudu, dodajte sol i papar te naribanu koricu limuna pa sve dobro promiješajte te među dlanovima napravite tanke polpetice. Trebaju biti tanke jer ćete od dvije polpete raditi burger.

U drugoj posudi izmiksajte avokado, sitno narezane sušene rajčice, sok cijeđenog limuna. Izmiksajte smjesu dok ne postane kremasta.

Na polovicu polpeta razdijelite kremicu od avokada, pazeći da krema ostaje na sredini kako ne bi curila van kad je poklopite drugom polpetom.

Polpetu s avokadom poklopite i stisnite po rubovima, sa svih strana, da smjesa ne curi van.

Burgere pecite na gril tavi nekih 6-8 minuta sa svake strane. Kad su burgeri gotovi, ostavite ih 10-ak minuta da se "smire" kako bi se sokovi od mesa i avokada sljubili.

Uz burgere servirajte zelenu salatu.

Objavljeno 14.09.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija