Tamara je ovaj put nadmašila samu sebe! Napravila je prefin kolač u kojem smo uživali, do posljednjeg zalogaja. Donosimo vam Tamarin recept za cheesecake od avokada i kokosa.
Podloga:
- šalica integralnog brašna
- pola šalice kokosovog brašna
- pola šalice plazma keksa
- 2 žlice kokosovog šećera
- 200 g margarina
- 3 žlice rastopljenog kokosovog ulja
Krema od sira:
- 300 g posnog sira
- 250 g grčkog jogurta
- dvije žlice meda
- naribana korica limuna
- ekstrakt vanilije
Krema od avokada:
- 2 avokada (mekana)
- 1 limun
- 150 g meda
- 200 g grčkog jogurta
- 2 žlice otopljenog kokosovog ulja
Krema od kokosa:
- 1 konzerva kokosovog mlijeka
- ekstrakt vanilije
- 2 žlice meda
- 100 g kokosovog brašna
Priprema:
Podloga:
Sve suhe sastojke promiješati, maslac narezati na male kockice te dodati u suhu smjesu. Dodati otopljeno kokosovo ulje i dobro sve umijesiti dok se ne dobije kompaktna smjesa nalik tijestu. Dobivenu masu raspodijeliti u kalup za torte i dobro utapkati. Peći na 180 C, 20 min.
Krema od sira:
Posni sir, grčki jogurt i med staviti u zdjelu i miksati mikserom dok se ne dobije fini glatki fil. U dobivenu smjesu dodati naribanu koricu limuna i ekstrakt vanilije i sve dobro još jednom izmiješati.
Dobivenu kremu preliti preko prethodno ohlađene podloge i staviti u hladnjak.
Krema od avokada
Avokado prepoloviti i izdubiti mesnati dio u zdjelu. Dodati grčki jogurt i med te otopljeno kokosovo ulje i mikserom miksati dok se ne dobije glatki fil. U dobivenu kremu dodati naribanu koricu te sok pola limuna i dobro promiješajte. Prelite sve preko kreme od sira i vratite natrag u hladnjak.
Krema od kokosa
Iz konzerve kokosovog mlijeka izlite tekući dio, a kremasti dio stavite u zdjelu i dobro izradite mikserom. Dodajte kokosovo brašno, med i eks. Vanilije i miksajte.
Sve prelijte preko kreme od avokada.
- tortu ostavite preko noći u hladnjaku da se kreme stisnu.
- po želji ukrasite kokosom, orašastim plodovima ili naribanom koricom limete.
- po želji kreme možete zasladiti stevijom, kokosovim šećerom ili s više meda.
Objavljeno 24.01.2018.