Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Batat punjen mljevenim mesom

batat

Za vikend je naša Martina Presečan ponovo napravila jedan izvrstan ručak, pa sam je isti tren ugnjavila da pošalje i recept. Ovo ne može ne biti - prefino!

Potrebni sastojci:

  • 2 velika (što veća) batata
  • 1/2 kg mljevene junetine (po mogućnosti iz mesnice gdje vam izmelju meso pred vama)
  • pola glavice crvenog luka
  • 3 češnja češnjaka
  • sol, kajenski papar, majčina dušica
  • 4 fete domaće slanine ili pancete

Prerezati batat po pola i staviti ga u pećnicu na 180 stupnjeva, na nekih pola sata.

Isprobavajte vilicom je li dovoljno omekšao prije nego što ga izvadite van (mora biti mekan tako da ga možete bez problema izdubiti).

Kad je batat gotov, pustite da se ohladi pa ga izdubite žlicom, ali ostavite oko rubova cca  pola centimetra debljine da se ne bi raspao dok ga punite. U wok stavite dobru žlicu kokosovog ulja (bez mirisa i okusa), a može i domaće svinjske masti i dodajte nasjeckani crveni luk i dinstajte ga na srednje jakoj vatri dok ne pozlati.

Potom dodajte nasjeckani češnjak, promiješajte  i na samom kraju dodajte meso. Dinstajte uz stalno miješanje i dodajte majčinu dušicu (oko pola žličice).

Maknite s vatre dok meso još nije potpuno gotovo. Stavite polovice batata na tepsiju u koju ste prethodno stavili papir za pečenje. Napunite ih mljevenim mesom do ruba i stavite u pećnicu na josi 10-ak minuta na 190 stupnjeva.

2-3 minute prije kraja pečenja stavite na vrh smjese  fetu slanine i stavite da se zapeče.

Uz to sam jela salatu od cikle i bas jako paše, ali nećete pogriješiti ako odaberete zelenu salatu, rikulu, matovilac…

Dobar tek!

Hvala Martina i veselimo se tvojim novim kulinarskim delicijama! 

Objavljeno 07.03.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija