Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

'Junk food' mame rađaju 'junk food' bebe

Novo istraživanje koje je provedeno na štakorima, pokazuje da trudnice i dojilje koje unose visoke razine masnoće i šećera imaju veću vjerojatnost da imaju djecu koja će konzumirati istu vrstu hrane.

Novi izvještaji o rezultatima istraživanja objavljeni online u Journal FASEB  sugeriraju da trudnice koje konzumiraju hranu koja sadrži visok šećer i visoke masnoće imaju djecu koja će vjerojatno i sama postati ovisnici o nezdravoj hrani. Prema izvješću, u istraživanjima u kojima su korišteni štakori, to se događa zbog toga što visoke masnoće i visok šećer dovode do promjena u mozgu fetusa, mijenjajući prehrambene sklonosti. Ne samo da ovo nudi uvid u sve veće stope ljudske pretilosti, nego nam također može objasniti zašto neki ljudi mogu lako odoljeti masnoj i slatkoj hrani, dok se drugi čine beznadno ovisni o njoj.

"Ovi rezultati će nam pomoći da lakše i bolje pomognemo ženama u prehrani tijekom trudnoće i dojenja, kako bi zatim one mogle dati svojoj djeci najbolji početak u životu", rekao je Beverly Muhlhausler, doktor medicine., ko-autor studije iz FOODplus istraživačkog centra na Fakultetu poljoprivrede Hrane i pića na Adelaide Sveučilištu u Adelaideu u Australiji.

"Kako ironično da vam vaša majka prigovara da jedete voće i povrće, a da su razlog tome njezine navike i akcije - koje su vam je pomogle da preferirate nezdravu hranu'', kazao je Gerald Weissmann, doktor medicine.

Izvor: Znano.st

Objavljeno 27.03.2011.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija