Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Samokontrola

Sto je samokontrola?
Samokontrola je sposobnost da upravljamo svojim osjecajima i zeljama, sto nas razlikuje od zivotinja.

Samokontrola je kljuc uspjeha!!!

Da bi dosegli odredjeni stadij samokontrole, potrebno je imati odredjeni cilj, i snagu volje. Snaga volje je slicna kao i snaga mentalnog misica, sto ju vise vjezbamo, ona je jaca.

U sljedeca cetiri poglavlja pokusat cu vam pomoci da kontrolirate svoj dnevni unos hrane.
  • Metoda 1: Jedite manje, ali cesce obroke
    - ova metoda je uspjesna jer ako se izgladnjujete po cijele dane razina secera u krvi opada, te postajete jako gladni i cim stignete kuci i docepate se frizidera, mala je mogucnot da cete pojesti maleni obrok. No, konzumiranjem manjih obroka rasporedjenih na svaka 3 do 5 h, odrzavaju secer u krvi na stabilnoj razini. Ovo je od velike vaznosti za vasu moc samokontrole. 
  • Metoda 2: Jedite drugom, nedominantnom rukom           - uspjeh ove metode se temelji na tome da uzimanjem vilice rukom kojom inace ne jedete, usporavate cijeli proces rucanja i morate se vise usredotociti na sam obrok. 
  • Metoda 3: Redovito mjerite tezinu                                    - redovno vaganje brzo pokazuje kilu gore ili dolje, pa ukoliko niste zadovoljni, mozete odmah reagirati. Prvo se fokusirajte na to da skinete 1 ili 2 kile, a nakon toga 3, 4 pa tako dalje jer vasi ciljevi moraju biti umjereni i jasni, pa ce se i prije postici.
  • Metoda 4: Vedro i veselo naprijed!                                   - ljudi se najcesce prejedaju kad su tuzni, nesretni ili nezadovoljni. Pozitivan stav i zadovoljstvo okrenut ce misli od slatkih malih, ali i velikih obroka kojima se emocionalne izjelice tjese. Cak i male doze pozitivnih emocija obnavljaju vasu sposobnost da sljedeci put kazete "NE" kada ste suoceni s iskusenjima.
Razvijanjem samokontrole pobjednici smo mi sami na kraju!!!

Objavljeno 29.09.2009.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji21komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji21komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija