Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Kompleksne vjezbe 2. dio

Kao sto vec znamo, izvodjenjem kompleksnih vjezbi postici cemo puno bolje rezultate nego izvodjenjem izolacijskih vjezbi. Osim sto povecavaju snagu tijela, te povecavaju misicnu masu, dodatno povecavaju sagorijevanje masnoca.

U drugu skupinu kompleksnih vjezbi svrstao bih:
  • Vojnicki potisak (Military press)
  • Propadanja (Dips)
  • Biceps pregib (Biceps curl)
  • Triceps potisak (French press)

Vojnicki potisak je jedna od najstarijih, a ujedno najboljih vjezbi za izgradnju gornjeg dijela tijela. Kod izvodjenja vjezbe, osim deltoida, sudjeluje i mnostvo ostalih misica poput tricepsa, bicepsa, misica trupa i nogu koji odrzavaju stabilnost tijela.

Image Hosted by ImageShack.us


Prednost ove vjezbe je jednostavnost njenog izvodjenja. Izvodi se na nacin da se sipka drzi u visini ramena, sa hvatom sirim od ramena, te se podize dok se laktovi ne ispruze.

Image Hosted by ImageShack.us


Propadanje je jedna od najboljih vjezbi za donji dio prsa i triceps, a pri izvodjenju jos sudjeluje i misic ramena. Vjezba se izvodi tako da se pridrzavamo za sipke u rasponu malo sirem od ramena, te se spustamo do nivoa kada su nam ruke paralelne sa sipkama, a zatim se podizemo gore do nivoa kada su ruke ispruzene u laktovima.

Ovu vjezbu mozemo izvoditi na nacin da vise djelujemo na prsa, ili da vise djelujemo na triceps.

U izvodjenju vjezbe na nacin da djeluje vise na prsa, moramo tijelo vise nagnuti prema naprijed tijekom cijelog pokreta vjezbe.

Image Hosted by ImageShack.us


U drugom slucaju, kada zelimo da vjezba djeluje vise na triceps, potrebno je tijekom cijelog pokreta vjezbe odrzavati tijelo u uspravnom polozaju.

Image Hosted by ImageShack.us


Svi vjezbaci teze ka tome da imaju jako razvijene bicepse koji ce biti upecatljivi. Najosnovnija i najpopularnija vjezba za jacanje bicepsa je pregib sipkom, koja nam omogucuje najvece povecanje obujma tog misica.

Kako bi vjezba u potpunosti obuhvatila cijeli biceps i najbolje djelovala na njega, potrebno je sipku drzati u sirini ramena, te tijekom izvodjenja vjezbe drzati tijelo uspravnim i ne zamahivati.

Image Hosted by ImageShack.us


Govoreci o snaznim rukama, moramo znati da nije rijec samo o bicepsu, vec se mora spomenuti i drugi misic koji krasi ruke, a to je triceps. Triceps potisak je najbolja vjezba koja pri izvodjenju obuhvaca cijeli triceps, od lakta pa do latova, iako je naglasak na dio misica kod lakta. Moze se izvoditi sa ravnom sipkom ili EZ sipkom za one koji osjecaju nelagodu u zglobovima pri koristenju ravne sipke.

Image Hosted by ImageShack.us


Vjezba se izvodi na nacin da se u lezecem polozaju na klupici, uteg pridrzava kao za bench, samo uskim hvatom. Zatim uteg iz lakta spustamo prema celu, i na isti nacin vracamo. Od velike vaznosti je da pustimo glavu da "pada" sa klupice, kako bismo pruzili misicu maksimalnu ekstenziju pri izvodjenju vjezbe.

Za one koji su propustili 1. dio, mogu ga procitati OVDJE.


U slijedecem postu cu govoriti o aerobnom treningu.

STAY FIT




 

Objavljeno 03.12.2009.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji6komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji6komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija