Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Nova debeljuca (ili ne?)

2009. godine ovdje sam otvorila svoj profil, no odustala sam. Mislim da tada nisam bila dovoljno odlučna jer sam u hrani pronalazila rješenje za stres, tjeskobu, nesigurnost i sl. Bolje bi bilo da sam nabavila nekakvu boksačku vreću pa s njom rješavala svoje frustracije. Naučila bih se težim udarcima i definitivno ne bih težila 111 kg. Da... Preko stotke... I, iskreno, dosta mi je. Stvarno želim skinuti višak kilograma, rješiti se muka oko garderobe, ali na prvom mjestu mi je ipak zdravlje. Sve više počinjem razmišljati o posljedicama svog nezdravog života i, vjerujte mi, ne sviđa mi se ni najmanje ono što bi mi se moglo dogoditi nastavim li istim tempom. 

Dakle, imam 111 kg, visoka sam 164 cm i imam 21 godinu. Tražila sam na Google-u savjete kako spriječiti višak kože. Doista... Ne želim živjeti sa posljedicama ostatak života. Ne želim imati višak kože tj. želim gubiti masnoće, a ne mišićnu masu. Na žena.hr pronašla sam objašnjenje što se u biti dogodilo ako je osobi ostao višak kože nakon mršavljenja. Definitivno se ne bi trebalo mršaviti što brže jer nismo ni kilograme dobili preko noći, a isto tako zbrajanje kalorija bi moglo spasiti stvar. Objašnjeno je kako godine nemaju veze s elastičnošću kože jer postoje brojni mladi koji su smršavili pa imaju višak kože, a tako i brojni ljudi preko 40 godina koji nemaju višak kože nakon mršavljenja. Uvijek sam osuđivala zbrajanje kalorija jer sam smatrala da ih zbrajaju samo oni opsjednuti samima sobom i oni koji smatraju da je njihov izgled bit njihova položaja u društvu. I da, bila sam u krivu. Tek nakon što sam pročitala kalorijsku vrijednost svake namirnice, bilo mi je jasno kako možda ne bih bila u ovoj situaciji da sam znala koliko stvarno unosim u sebe dnevno s tim da se uopće ne krećem. Savršeni spoj: puno hrane i 0 rekreacije. Namjerna neinformiranost. Ipak, da sam tada bila iole ozbiljna kao danas, sigurno bih otišla na Google i sve to saznala puno prije. 

Jedna stvar koja mi se neda je zbrajanje tih kalorija. Znam i zašto. Ne razumijem se baš u tablicu kalorijskih vrijednosti iz tog razloga što ne piše nigdje kolika količina nečega daje toliko kalorija. I najviše se bojim toga da ne bih krivo računala kalorije pa opet postigla ništa.

Željela bih smršaviti, ali moram paziti na gubljenje masnoća, a izbjegavati gubljenje mišićne mase. Kada bih odbacila tablicu kalorijskih vrijednosti, u svakodnevnoj prehrani bile bi uključene žitarice, voće, povrće, jogurt i to sve u normalnoj količi. Svakodnevno vježbanje obavljala bih uz Renatu Sopek. Na YouTube-u su njezine vježbe Latino Fitness i to mi je najbolje. Preskačem one vježbe sa skakanjem jer me boli lijevo koljeno. Pretpostavljam, posljedica debljine. Sve ostalo je super.

S obzirom na to da ne želim riskirati, ipak ću se držati tablice kalorijskih vrijednosti i krenuti sigurno u borbu sa kilogramima.

Dakle, hello vama. :) 

Objavljeno 02.03.2013.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji15komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji15komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija