Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Došlo vrijeme...

Dobro večer svima (jer je već prošlo 21h).

Ovime službeno počinje moj dnevnik razvoja. Zašto ovo radim? Pa, shvatio sam da iako mogu svašta izdržat ipak nisam dovoljno snažan da se stavim u iskusne vježbače a ovo radim jer želim postati i nešto više od toga. 

Zbog toga krećem u ovaj ajmoreć eksperiment na sebi. Našao sam program za zgibove temeljen na ponavljanjima a pošto želim bit i snažan i izdržljiv po taj program ću primijeniti na sebi jer mislim da je vrijeme da zgibove i sve kompleksne pokrete vježbi s vlastitom tjelesnom težinom dignem na višu razinu (osim jednoručnih sklekova s kojima ću se pozabaviti u bliskoj budućnosti :). 

Ovdje nećete vidjeti progresije, bar ne na klasičan način, jer ću se stalno držati iste vježbe ali ću podizati broj ponavljanja na toj vježbi uz male iznimke koje ću objasnit u daljnjem tekstu.

Program koji sam našao temelji se na broju ponavljanja a odmori između serija su 2 minute a između vježbi ću si uzeti 3 minute jer su ipak objektivno teške pa nek mi se tijelo odmori. Ovo je program i njega ću se držat slijepo bar do božića a probat ću bit što redovotiji i poslije.

Neću ulaziti u klopu jer ću se trudit maksimalno dobro jest i održavat dobar kalorijski unos. Samo ću napomenut da se radi o cikliranju ugljikohidrata i da ne idem na povećanje mase nego na rekompoziciju tijela pa ako mišići hoće rast neka rastu.

Nakon temeljitog zagrijavanja (vjerojatno najvažniji element na treningu za dobru izvedbu) kreće slijed vježbi koje su slijedeće: pull up, glute ham raise, handstand push up, pistol squat, dips koje će biti izvođene na načinu opisanom u programu te na kraju opsežno istezanje. Cjelokupan trening u početku ne bi trebao trajati dulje od 60 minuta i ne bojim se malo duljeg vježbanja kad dođe veći broj ponavljanja 

Pošto se radi o stvarno teškim vježbama (čitaj pomiče se veliki postotak tjelesne mase, a ja imam cca 85 kilograma) mislim da mi neki poseban kardio finisher ne treba ali ću između treninga (na slobodne dane) odradit lagani kardio u trajanju od 40-45 min ili ću pošteno prošetati čisto da malo razbijem kiselinu u mišićima i održim aerobni kapacitet. Također ovdje ću voditi dnevnik treninga dosljedno svaki dan kad odradim trening i pohvalit ću vam se što sam pojeo ili što sam zgriješio.

U program krećem kao da sam na testu odradio manje od 5 ponavljanja znači od početka i sa svim vježbama na isti način s tim da ću negative izvoditi u svemu osim u propadanjima, spustit ću noge na pod, i pistolima, radit ću s improvizirane klupice (gajbe piva).

Rezultate ću promatrat isključivo preko testova i ogledala, kile me ne zanimaju jer mislim da ne trebam ići puno niže ali ću vjerojatno malo skinut. Možda nabacim slike ali naglašavam jedino bitno mi je izvedba, sve drugo su nuspojave.

Veselim se našem druženju i vašim komentarima. Molim vas komentirajte program samo nemojte pljuvat program bez da ste probali jer je skoro svaki program dobar ako ga se osoba drži a ja to kanim činiti. Slobodno podijelite vaše rezultate s drugih programa ali ja moram ovo izgurat, pokazat karakter i ne posustajat pred curom kad mi kaže da joj se jedu ćevapi.

Opet se tipkamo sutra jer sutra odrađujem prvi trening, pozz.

Objavljeno 15.09.2013.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji3komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji3komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija