Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

UHVATI RITAM - JEDAN SAMOMOTIVACIJSKI

Kako se svakodnevno držati svojih načela na koja ste se sami obvezali kada ste sa samim sobom potpisali ugovor o prelasku na zdravi(ji) život? Ima li nade za one koji nisu uporni i kojima se jednostavno ne da zamarati pa odustanu već nakon prvog posrtanja?

Sigurno ste čuli za onu da "svatko zaslužuje drugu šansu". Vrijedi li to i za drugu šansu nakon te druge? I opet i opet i opet sve ispočetka. Kada jednom padne odluka o mijenjanju životnih navika (nabolje, naravno), trebalo bi konstantno osvježavati (updateati) svoj sustav motivacije, tako da vaša motiviranost ne doživi drastičan pad. Morate zapamtiti da ni u kojem području na kojem ste odlučili poraditi ne smijete odustati. Dakle, nije važno koliko puta padneš, najvažnije je da se svaki put kad padneš - digneš.

Samomotivacija je zeznuta stvar. Kad te netko "kao batinom" tjera naprijed, kad se ide na foru nagrada/kazna, ajme da vidiš motivacije!
Ali, ako radiš sam na sebi, moraš sam sebi biti taj strogi, autoritativni "gonič" i stalno se revitalizirati.

Da bi si taj proces olakšali, bitno je držati se smjernica za reprogramiranje samog sebe. Primjenom tih strateških postupaka lako ćete uhvatiti ritam u kojem postajete "BOLJI VI".

  • Prije svega, budite svjesni toga da je investiranje u sebe najvažnija investicija u vašem životu. Tu činjenicu možete i zapisati i "natrkeljiti" na jednom ili više mjesta kod sebe doma, da slučajno ne bi ishlapilo digod, onako usput..
  • Drugo, nema tog uspjeha koji se odvija po sistemu "preko noći". Kakav perfekcionizam, kakva instant-rješenja! Te su stvari ovdje nepoželjne, jer, ako se nešto misli obaviti kvalitetno, a onda se to radi u stilu "žuri polako".     Vitalno važni su mali koraci. Postignite nešto svaki dan. Zašto bi se samo krajnji cilj identificirao s uspjehom? Bolje jedan dugi niz od puno malih uspjeha na svakodnevnoj/tjednoj bazi, nego jedan jedini. Ako vam je lakše - pišite o svojim sitnim pobjedama, pa čak i kako ste se tada osjećali. Pametan piše - a budala pamti. Kad poslije čitave akcije budete čitali svoju malu evidenciju pobjeda, narast će vam ego ko trava poslije kiše.
  • Vjerujte u sebe i svoje sposobnosti. Ako misliš da ne možeš u pravu si. Ako misliš da možeš, u pravu si. Što mislite vi?
  • Osluškujte svoje tijelo. Postignite psiho-ravnotežu opuštanjem, jer kad ste opušteni - najbolje tumačite tjelesne signale (žeđ, glad, umor itd.)
  • U svemu što radite, pa tako i u vašem "healthy living" ritmu, držite se 3 osnovna faktora. RAVNOTEŽA, RAZNOLIKOST I UMJERENOST vaši su the best savjetnici u borbi protiv loših nagona.
  • Uvedite sustav samonagrađivanja. kad uvidite da ste postigli kvalitetan uspjeh/napredak, priuštite si svoje sitne gušte - sami procijenite što vas, na duhovnoj razini, najviše veseli (od odlaska u kino, do šopingiranja - ovo su samo primjeri).

Na kraju svega čestitajte sami sebi. Možete i naglas. Zaslužili ste.

Objavljeno 17.09.2009.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji8komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji8komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija