Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Jednostavno neka bolja vremena...

Pazi koja dobra stvar! - kažu mi mnogi zaljubljenici u fizičku aktivnost pa mi izdiktiraju doktorsku dizertaciju o nekom najnovijem hit programu vježbanja/programu treninga ili mi, pak, počnu raspredati o "the latest best" spravi koju su uočili na TV Shopu ili u Neckermannu.  :)  :)

Ja pažljivo, priznajem, sa zanimanjem slušam o svim tim novitetima i divim se tim istim novotarijama kao dijete posljednjoj hit igrački kojima nas stalno bombardiraju s malih ekrana.

Nemojte me krivo shvatiti; apsolutno sam za što veći izbor i u tome sam tipičan predstavnik današnjeg potrošačkog društva i zagovaratelj slobodne tržišne ekonomije. Ali, nije li odlika najboljeg treninga u tome da u isto vrijeme činimo dobro i tijelu i duhu. Nikad, ni pod koju cijenu ne smijemo zaboraviti poraditi i na svojoj duhovnosti, a i u tome nam može pomoći upravo fizička aktivnost.

Zadnji put kad sam postigla ravnotežu tih dvaju aspekata nakon neke fizičke aktivnosti bilo je kad sam "odradila" poštenu rutu šetanja/hodanja u pravim vremenskim uvjetima(ni prevruće/previše sunca, ni prehladno/premalo sunca). Sad mi pada na pamet da je ova rana jesen idealna za tako nešto, pa vas, dragi Fitovci, želim podsjetiti na sve blagodati dobre stare šetnje.

U dobrim starim 90-ima, moja generacija "navukla" se na duge šetnje uz rijeku, uz/kroz šumu; u ovo vrijeme(ili mrvu kasnije) skupljali su se kesteni, a potencijalna monotonija razbijala se gaženjem po suhom lišću koje je još uvijek bilo hrskavo.

I tako neki dan vraćam se iz centra grada po aleji iz nekih boljih vremena za koju me vežu mnoge šetalačke uspomene(a i sanjke su se vukle po istoj pisti) i spazim isto takvo lišće koje samo čeka da ga netko s guštom zgazi. Ono što je uslijedilo bio je duhoviti prizor mene kako skakućem po svakom suhom listu kao u kakvoj kompjuterskoj igrici u kojoj mi svaki novi "osvojeni" list donosi nove bodove. 
Dugo se nisam tako iskreno nasmijala kao tog dana.

Dragi Fitovci, želim vas potaknuti da uz svoje redovite treninge u teretani ili gdje ste već stacionirani, ponekad "odradite" i jedan ovakav trening koji je u svoj svojoj jednostavnosti i srcu i duhu najdraži.

Pozdrav svim skakačima po suhom lišću, da vas vidim tko će oboriti moj bodovni rekord!   ;)

Objavljeno 07.09.2009.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji3komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji3komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija