Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Tv zakazao

Kad pogledamo malo detaljnije što nam  sve naše vodeće Tv kuće nude na svom šarolikom repertoaru, uočit ćemo kako im "očajnički" nedostaje emisija posvećenih zdravlju/fitnessu/nutricionizmu, što bi reklo - općenito zdravom životnom stilu i propagiranju istog.

Sva sreća da u većini prosječnih hrvatskih kućanstava vlada "zakon kabelske", pa imamo mali milijun (redom njemačkih)  programa koji su davno shvatili koja je, ustvari, njihova cjelokupna misija.
Tv-Mediji svakako trebaju svekolikom gledateljstvu ponuditi zabavne sadržaje, filmsku i serijsku umjetnost, glazba i to,te ih informirati o onome što se oko njih događa. However, isto tako moraju educirati i to ne samo u vidu povijesnih i prirodnoznanstvenih dokumentaraca, nego i u pogledu "životne kulture". Taj pojam označava sve ono što ljudskom tijelu omogućava da, poput automobila,zadovoljavajuće funkcionira u svim godišnjim dobima i bude čitavo vrijeme u svom najboljem izdanju.

Nije bit u tome da se ljudski organizmi samo  na jedovite jade održavaju na životu i šlepaju. Poanta je da svatko vlastitom organizmu da najbolje što može dati, da sve od sebe, te ga kontinuirano servisira, pazi na količinu pogonskog goriva, mijenja ulje, popravlja kvarove i razvaža ga da ne bi zakržljao. Toliko o "ljudskom auto-sistemu".

Dosta s metaforama.I vrapci na grani znaju da je zdravlje najveće bogatstvo koje čovjek posjeduje, ali da ono ne dolazi samo od sebe, već se stalno mora raditi na podizanju kvalitete života.

E, sad, mnogi ljudi nisu dovoljno informirani o tome što i kako činiti da se sistem i dalje kotrlja, ne kuže važnost svih radnji čija je glavna zadaća držati psihofizičko zdravlje pod kontrolom.
Zašto je tomu tako? Vidi paradoksa! Iako je moć medija, pogotovo Tv-medija, ne neupitna, nego svemirska, znači (pre)velika, kod nas se, izgleda, Tv-ovci nisu osjetili pozvanima prosvjećivati naciju.
Znači, previše je raznih crvenih tepiha i trač službi, dok je, s druge strane, drastično pao broj emisija koje govore o zdravim navikama.
Smatram da je već "pet preko dvanaest" i da kasne na zadnji vlak s ispravljanjem tih propusta, ali neka im još taj najkranja šansa jer je najkrajnji čas za potpunu revitalizacviju Tv-programa u Hrvatskoj.
Moram li istaknuti da su male, lokalne Tv-kuće davno "prešišale" "big bossove", pa se, unatoč slabijim financijskim sredstvima, trude ubaciti čim više takvih sadržaja.

Svaka čast i svim javnim akcijama u svrhu educiranja o zdravstvenim temama, tvrtkama poput Dm-a i Plive koje ih redovito provode, ali takvo nešto MORA dospjeti i na velike televizije u Hrvatskoj.

Tražiti po kabelskoj-DA, loviti takve emisije na lokalnim kanalima-DA. To jest alternativa i mi imamo izbor.
Samo, ne hvataju sve antene sve lokalne kanale, niti svi razumiju njemački.

Oj, vi velike Tv-kuće u Hrvata!
Probudite se iz svihgodišnjodobnog sna i aktivirajte se! Ponudite nam na Tv-Meniju emisije o korisnim stvarima prijeko potrebnim malom čovjeku. Tjelovježba, pravilna prehrana, tehnike relaksacije, prevencija i terapija različitih patoloških stanja...-svi su ti segmenti ljudskog života neiscrpan izvor tema, samo treba početi.

Objavljeno 02.11.2009.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji8komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji8komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija