Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

RAZOTKRIVANJE MISTERIJA FIZIČKE AKTIVNOSTI

Dobar dan svima,

Nisam "najnovija", motam se po Forumu već par mjeseci,sad sam valjda sazrela i za malo veće zadatke kao što je Blog. He, he.

Na Forumu (pre)često nailazim na pitanja novih članova ekipe u vezi fizičke aktivnosti. Svi se užasno muče s kalkuliranjem satnice i sadržaja treninga kako bi te iste aktivnosti unijeli što više u svoju svakodnevnicu. Pa se tako na kraju izgube u svoj sili teretana i aerobika koju su natrpali u svoj dnevni raspored. Sve se svodi na pitanje KAKO (ŠTO VIŠE) VJEŽBATI?

Da bi vježba imala i rezultata, poznato je već da mora biti ugodna. Iliti - zabavna. Zato, ljudi moji, guštajte u onome što radite za vježbu što više možete. A vježba sama po sebi ne mora biti nikakva viša matematika, nikakav misterij kojem je tako mučno i teško pronaći bit.

Fizička aktivnost je, kako joj samo ime kaže, FIZIČKA AKTIVNOST. Kad god i kako god se gibate, ona vrši svoju glavnu funkciju- potrošnju energije i održavanje vašeg mišićno-koštanog sustava u formi. Da ne govorim o slavnim endorfinima koji se oslobađaju prilikom tjelovježbe, a čine čuda za vaše dobro raspoloženje.

Takva se jako jednostavno može uklopiti u vašu svakodnevnicu, bez obzira na međuljudske različitosti u bioritmu i karakteru.
Najjednostavnije je hodati, hodati i hodati. Odaberite rutu, dobre tenisice i trenirku,možda ugodno društvo i laganini auto-tabanima u život. To može biti čak i šopingiranje po gradu i/ili nekom od velikih trgovačkih centara koji u zadnje vrijeme niču kao gljive poslije kiše, ali imaju oni i dobrih strana unatoč negativnom imidžu u javnosti. Neka u ovom slučaju, umjesto poticaja za manijakalno potrošačko društvo budu poticaj na više ili manje žustru "hodanciju".

Veliki gradovi nude razne spomenute teretane i fitness centre, pa ako nađete nešto u čemu guštate-učlanite se.
Ako ne-vježbajte kod kuće uz neki kvalitetan video. Ako ni to ne odgovara baš vama, dajte raspalite svoju omiljenu pjesmu(više njih zaredom) i u času smišljajte svoju vlastitu koreografiju na kojoj bi vam pozavidjela čak i plesna skupina Tine Turner(dapače, možete ih i imitirati).

Sretnici koji to mogu, neka plivaju i u predsezoni i u sezoni i u postsezoni.  ;)
Probudite dijete u sebi-igrajte badminton, lovice i graničara s ekipom istomišljenika ili s vlastitim klincima(ako ih imate).
I na kraju, ništa manje važno ili učinkovito:"rintajte" po kući da se sve blista; glancajte te podove, police, prozore; usisavajte one dosadne grinje, perite suđe bez perilice.

Dodatak, samo još i prestat ću. Dokazano je da se smijehom aktiviraju brojni mišići u ljudskom tijelu, stoga, dragi ljudi, što čekate? Učinite da se isplate sve one stoti put-reprize nebrojenih sitcoma, u videoteci posuđujte komedije, na internetu svratite do stranice s vicevima i otkačite!

Objavljeno 05.09.2009.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji5komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji5komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija