Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Novogodišnje Fit Odluke

Trenutno je aktualna tema novogodišnjih odluka, pa sam se odlučila pozabaviti sa odlukama koje će vas održati u top formi na svim nivoima. Tijelo i duh dvije su strane svakog čovjeka i stoga je jako bitno pronaći i držati balans između "onog što je u glavi" i "onog što je u nogama".
Zato, ako upravo sastavljate svoj popis novogodišnjih odluka, dodajte i neku od sljedećih:

1. Obračunati se sa stresom

--> Postanite svjesni upozoravajućih simptoma nagomilanog stresa. Zauvijek prekinite začarani krug njegovih negativnih posljedica.
--> Pokušajte naći pozitivnu ili čak smiješnu stranu nekog stresnog događaja, jer čak i negativna iskustva imaju pozitivnih točaka.
--> Mislite racionalno i "hladne glave". Budite otvoreni za nova iskustva, nove ideje, prihvatite rizik kad procijenite da je vrijedan truda.
--> Nemojte pridavati važnost "kradljivcima" energije - ljudima iz vaše okoline koji vam idu na živce, jer, bez vašeg pristanka nitko u vama ne može razviti osjećaj manje vrijednosti. Zapitajte se "Je li doista važno?" i ne živcirajte se zbog stvari koje vam i nisu toliko važne.

2. Smijati se što više

Again and again! Stručnjaci kažu da smijeh opušta cijeli organizam - opušta mišiće, poboljšava cirkulaciju, smiruje živce i tjera crne misli, poboljšava imunitet i dobra je vježba za trbušne mišiće.
Trebate li još razloga za prakticiranje ove višestruko korisne aktivnosti?

3. Just dance

Istraživači i kardiolozi potvrdili su što već odavno znamo - srce voli dobar ritam!
Ples je jedna od najjednostavnijih aerobnih aktivnosti - poboljšava cirkulaciju pa do srca i pluća i krvnih žila stiže više kisika.
Tijekom pola sata do sat plesa možete sagorjeti od 200 do 400 kalorija.
Ples je i u povijesti čovječanstva u svim razdobljima i u svim narodima svijeta, bez obzira na etničku pripadnost, socijalnu strukturu i kulturnu razvijenost imao itekako veliku ulogu. Da bismo argumentirali tu činjenicu bit će dosta spomenuti plesove s religijskim i magijskim motivima, borbene plesove i plesove u grčkom kazalištu.
Zato - odlučite više plesati i to svejedno na kojem mjestu- u svoja 4 zida, na tečaju, u disko klubu. Samo plešite. Izgledat ćete se i osjećati se bolje.

4. Imati životni soundtrack

Kao što u filmovima tijekom različitih scena u pozadini slušamo glazbu adekvatnu tipu scene (tužna, vesela, napeta), tako i u stvarnom životu možemo puštati vlastiti soundtrack.
Neka vas prati glazba u vašoj svakodnevnici. Ne morate biti glumac u filmu Moje pjesme moji snovi da biste znali upotrijebiti moć glazbe.
Poravnajte soundtrack po svojoj mjeri - prvo pustite glazbu koja odgovara vašem trenutačnom raspoloženju, pa ju postupno mijenjajte prema glazbi koja će odraziti raspoloženje koje želite postići.

5. Više hodati i više vježbati

To ne znači da morate postati maratonac, ali izvoditi nekoliko puta tjedno vježbe koje vam idu i koje volite, najpozitivnija je odluka koju možete donijeti za sebe.
Za savršen mix, ubacite u tjelovježbeni mikser nekoliko-puta-tjednu šetnju, malo zahtjevnijih i žustrijih kućanskih poslova, prstohvat penjanja stepenicama i izbjegavanje liftova, dobro promućkajte i uživajte u koktelu!

6. Hraniti se uravnoteženo

Svi znamo da hraniti se zdravo ne znači žvakati stabiljku celera iz dana u dan, kako je to jednom simpatično i duhovito prikazao neki crtani film u svrhu parodije iskrivljenog shvaćanja tog pojma.
Malo više kvalitetnih informacija, malo više uvida u to što, kada, kako i u kojim količinama jesti, opušteni stav prema hrani i guštanje u svježim namirnicama i "na konju ste".
Dakle, ovaj put odlučite razbiti predrasude i naučiti (sa Fitness.com.hr i drugih pouzdanih izvora) što je istina a što mit po pitanju kulture prehrane i s kvalitetnim znanjem prigrlite zdrav način prehrane kao stil života. Naša Fitness Guru - Gym Girl, uvijek govori da je sve stvar navike, pa tako npr. i afiniteti prema povrću ili prema slatkišima.
Potpisujem njezine riječi i kažem - Navika je najbolji mogući sluga i najgori mogući gospodar.
Postanite zato gospodar svojih navika!

7. Zabaviti se

I male stvari mogu biti povod za veliku sreću.
Znači, uživajte u malim izvorima sreće, takav osjećaj sreće dugotrajnijeg je učinka od bombastičnih i rijetkih događaja kod kojih se euforija napuše kao balon i brzo eksplodira. Svakodnevne događaje učinite posebnim.
I nemojte se gristi ako ste se slučajno odlučili zabaviti dok vas je čekala hrpa kućanskih i drugih obaveza. Ako se zabavljate bit ćete daleko kreativniji i produktivniji u obavezama, pa si nećete puno pomoći ako to  povremeno ne učinite. Otiđite na kakvu feštu, proslavite neki značajan događaj, priuštite si izlazak iz snova ili uživajte u redovnom izlasku kao da jest onaj iz snova. Tjelovježba u obliku  partije badmintona ili odbojke s ekipom izvrstan je recept za dobru zabavu, ali, svaka fizička aktivnost bi sama po sebi trebala biti vama zabavna da bi imala najbolji učinak na vaše tijelo. I kućni kino-party je odlična stvar za preopterećeni mozak - još ako je u dobrom društvu, gdje će vam biti kraj!

8. Naučiti biti zahvalni.

Pokušajte razmisliti, pa čak i staviti na papir na čemu sve možete biti zahvalni, te pribrojite i one najmanje posebnosti u svom životu.
Iznenadit će vas koliko je takvih stvari, jer većinu stvari uzimamo zdravo za gotovo. Spoznaja da ste sretniji nego što mislite može vam promijeniti život.

9. Naučiti rješavati probleme

Problemi koji se samo nižu, pogrešne odluke i razočaranja zbog prevelikih očekivanja mogu uistinu isfrustrirati.
Ljutnjom i bijesom zbog stvari koje nisu ispale kako ste vi to zamislili nećete si pomoći.
Pobjednici, za razliku od gubitnika, uče iz svojih pogrešaka i to im omogućava da se brže oporave nakon poraza.
Prestanite težiti savršenstvu, uvidite probleme, ali i mogućnosti.
Naučite se obračunati s problemima tako što ćete izbaciti kukanje i samosažalijevanje i uvesti metodu svladavanja i/ili preskakanja prepreka.
Također, promijenite taj ofucani, izlizani stav da vam ništa ne ide od ruke i da ste osuđeni na neuspjeh. Riječima "Ja to ne mogu" nitko nikada nije ništa postigao. "Pokušat ću" čuda stvara. Dok ne pokušate, ni ne znate što ste sve sposobni učiniti.


Nova godina samo simbolično označava novi početak, ali svako je vrijeme- dobro vrijeme za dobre odluke.
Neka vam Nova godina bude sretna, zdrava, uspješna i fit!

Objavljeno 22.12.2009.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija