Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Misli i radi

Jednom kad ste postavili svoje konkretne ciljeve, jako je bitno biti proaktivan da biste te ciljeve i ostvarili. Tu u prvom redu mislim na ciljeve vezane za poboljšanje kvalitete života, ali strategija se lako može primijeniti i na one poslovne, kao i u svrhu rješavanja nekog problema.

Da biste na što kvalitetniji način mogli pogoditi svoju metu i ostvariti ono što ste si zadali ( i pod uvjetom da je cilj realan), imajte uvijek pri ruci 2 efikasna oružja - vizualizaciju i akciju.

Na temu kreativne vizualizacije napisane su brojne knjige, a bit same tehnike je moć uma, tj. snaga samouvjeravanja. Prave misli, vjerovanja i osjećaji mogu jako učvrstiti snagu volje i tako indirektno pomoći u ostvarenju životnih ciljeva.
S druge strane, kriva uvjerenja i pesimizam mogu sabotirati provođenje vaših odluka jer pridonose čvrstom negativnom stavu koji vas onda blokira u svemu što radite.

Stoga, povremeno ( a preporuča se što češće) si uzmite 15-ak minuta na dan za maštanje/sanjarenje. Iskoristite to vrijeme da vizualizirate ostvarenje vašeg cilja, zamislite sebe u fazi njegovog postizanja. Trebate se potruditi u svojim mislima stvoriti što vjerniji prikaz vaših namjera. Poslije toga ćete garantirano biti bolje volje, nadahnuti samom slikom svog uspjeha i učvrstiti svoj optimizam. U skladu s tim, lakše ćete se tjerati naprijed - biti ćete puno više motivirani.

Of course, najbolji rezultati se postižu samo dobro izmiksanom kombinacijom teorije i prakse.
Ako je vizualizacija teorijski dio ove priče, onda je logično da je onaj praktični dio - akcija.

Ništa bez akcije. Samo kada (pro)aktivno djelujete u svrhu postizanja nekog cilja, imate kontrolu nad situacijom. Kad "radite na tome", kada "nešto poduzimate", zadovoljniji ste sobom i osjećate tu moć koju zaista i imate; moć da promijenite stvari na bolje. Totalna učinkovitost postiže se isključivo konkretnim djelovanjem.
A little less conversation, a little more action, please!

Čak i kad ste se potrudili vizualizirati svoj uspjeh i svladati teoriju, ako stalno odgađate početak rada za neki datum, niste se pomakli s mrtve točke. Čekati do pravog trenutka (od idućeg tjedna/mjeseca, od nove godine) samo je prikriveni način delegiranja akcije. Time smanjujete svoje šanse za uspjeh i preko 50%. A niste ni svjesni da je od cijelog posla, samo početak težak.

Sutra ćete, preksutra ćete...ma nećete! Sadašnjost je jedino vrijeme koje imate na raspolaganju, zato, ako kanite nešto učiniti, učinite to odmah!
I jedan korak naprijed znači da ste započeli svoj put so uspjeha.

Objavljeno 08.10.2009.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji5komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji5komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija