Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Kišem, šmrcam...Svake godine ista priča

Kao da sam vremenski programirana da svake godine, otprilike u isto vrijeme - doba prijelaza s ljeta na jesen, "pokupim" neki mali smotani virus. Taj isti mali trknuti virus, ipak, toliko je moćan da na slamku pije moju vitalnost, moju životnu energiju i uzrokuje slom mog sistema.

Istina, ja sam dosta osjetljiva osoba, osjetljiva više od prosjeka, pa mi je jasno da je "kvar" jednim dijelom i na mom jadnom imunitetu, ali svejedno se uvijek pitam ima li neka superbrzametoda koja će u tren oka uništiti te male gadove. Mislim, ima ih posvuda; na kvakama, tastaturama, na cesti, u zraku, u dućanu, na radnom mjestu. Vole "partijati" po kafićima i vrzmati se po šoping centrima.
You can run, but you can't hide.  ;)

Pitanje glasi:Kad im već ne možemo uteći, kako se onda obračunati s vojskom virusa i bakterija kad nas napadnu?
WANTED: TRAŽI SE BRZA I EFIKASNA/  2 U 1  METODA, da se ne vrate za dan, dva. Prije svega, moram reći da sam uvijek za što prirodnije terapije, a tablete i sirupi neka budu zadnja slamka spasa.
Znam da je najvažnije poraditi na jačanju imuniteta i to još u preventivnom razdoblju, znam da je tema sama po sebi ižvakana, prežvakana, ali je aktualna.

Ajmo ljudi, ideje na sunce! Sigurno svatko ima barem 1 origigi tajni recept iz obiteljske tradicije, pa neka ga razotkrije. Komentari u vidu vlastitih iskustava su i više nego dobrodošli. Što je "akcelerator" u vašem "Uradi Sam" liječenju?

Najčešće se uhvatim svega čija priča "drži vodu" - čaj, voda, juha(povrtna/pileća) za hidrataciju, voće (došle su prve mandarine!), morska voda za nos, pastile i/ili sprej za grlo, džepni inhalator, kapsule Ehinacee s propolisom. A evo i par originalnih ideja:

  • Češnjak, luk - su prirodni antibiotici. Luk pomaže kod hunjavica, bolova u vratu i ušima; ublažava kašalj i bronhitis.
  • Origano, majčina dušica - imaju eterična ulja koja dezinficiraju. Korisni su kod bronhitisa i upale grla. Mogu doći u obzir i kao začin i kao čajevi.
  • Sol - 1 čajna žličica soli u toploj vodi/ 4 puta dnevno grgljati/ispirati grlo s ovom otopinom i bit će privremenog olakšanja.
  • Kiseli kupus - Osim vitamina C ima mliječnu kiselinu, čije bakterije uništavaju mikroorganizme. Sirov u salati, kuhan u grahu ili samo njegov kiseli sok - u niti jednoj od tih varijanti nećete kiksati.
  • Spicyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Hren, Senf - rastvaraju sluzi u dišnim putevima. Bronhitis bye, bye
  • Ljutoooooooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - ljuti feferoni, ljuta papričica - pomažu odčepiti nos i iskašljati sluz. Od njih ćete se oznojiti kao da ste cili dan rintali na baušteli, a znoj hladi tijelo, pa će i temperatura pasti.
  • Cink - ključni mineral u borbi protiv prehlada (sjemenke bundeve, špinat, grah)
  • Napici - Topli napici= topla limunada/ sok naranče s toplom vodom+ 1 čajna žličica meda; takve otopine su multifunkcionalne i najbolje djeluju baš kao mješavina sastojaka iako sami za sebe sastojci imaju svoje kvalitete. 

I na kraju, sjetih se jedne narodne mudrosti koja kaže da "prehlada ako se ne liječi traje 7 dana, a ako se liječi tjedan dana".

Objavljeno 29.09.2009.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji9komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji9komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija