Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Taj divni fitness lifestyle :-D

Pozz! Kako sam već prije napisala još se jedna uživljenica odlučila na svoj prvi fit blog :-)

Taj fitness lifestyle me mogu reći stvarno preporodio i ono najbitnije je da sam napokon shvatila da trening i prehrana zaista idu ruku pod ruku jedno uz drugo, a ne izgladnjavanje po cijeli dan da bih se navečer prejela i kako sam to prije smatrala "uništila cijeli trud" a rezultata nema. Tako sam s vremenom počela čitati prve knjige o zdravoj prehrani, zatim stranice o tome i na kraju došla i do fitness.com.hr gdje sam dosta toga naučila.

Isprve mi ništa nije bilo jasno,dobri i loši ugljikohidrati, zatim masnoće zdrave,dobre (kao da mast neće umastiti kakva god bila), zatim proteini, vlakna.. A da ne pričam da sam svojom lošom prehranom zaradila i gastritis. I tako sam s vremenom, točnije nakon godine dana truda došla do svojih pločica, a nisam ni sanjala da ću ih ikada dobiti :-) Rekla bih da je čovjekova potraga za "čudotovrnim mršavljenjem" beskonačna kao i svemir također se traži i čarobni štapić koji će jednim potezom dovesti do vitkosti koliko se traži novi planet u slučaju potrebe za napuštanjem lijepe naše majke Zemlje nedaj Bože potrebe. Iako imam još dosta pitanja i nejasnoća (a u tu svrhu se čitamo na forumu hehe) odlučila sam napisati neke smjernice koje su meni pomogle da preoblikujem svoje tijelo:

1.Što više obroka dnevno, brži metabolizam: osobno jedem nekada i do 6 manjih obroka dnevno. Za doručak to bude zobena kaša s bananom i whey proteinom, za ručak pojedem bilo koju vrstu mesa ili ribe sa dosta povrća ili kompleksnih ugljikohidrata kao što je integralna tjestenina,grah,integralana riža, za međuobroke uzmem bademe ili proteinsku pločicu a za večeru nastojim unijeti manje ako ne treniram, obično to bude posni sir s wheyom ako želim zavarati mozak da jedem nešto fino kao npr "puding efekt" hihi

2.Pijte mnogo tekućine: osim što ubrzava metabolizam čaša vode prije obroka može vam pomoći da pojedete manje nego što bi inače pojeli. Izbjegavajte sva gazirana i zašećerena pića :-)

3. Ne preskačite obroke: garantiram vam da ćete sljedećim obrokom nadoknaditi i taj preskočeni

4. Krećite se što više: Ovo nam je svima jasno. Nema dobrog izgleda dok je guza na kauču

5. Vodite računa da se na treningu ne preforsirate: Uvijek nastojte odraditi koliko možete ali ne izvan granica mogućnosti jer je osjećaj nakon takvog treninga kao da vas je pregazio kombi a ne poletan i pun energije kakav bi trebao biti

6. Kada vam je najteže pokrenite se!  Naravno ne sa nogom u gipsu ili pod stvarno teškom upalom mišića ali loše vrijeme nije izgovor, također nije ni ona glasovita "nemam vremena". Kada sam počela trenirati shvatila sam koliko se vremena doslovno stvorilo od kada sam počela planirati dan. Osjećaj nakon treninga neusporediv je. Dobro, možda je jedino usporediv sa osjećajem nakon jedenja najfinije Švicarske čokolade samo što vas ona neće dovesti do dugo željenih pločica a trening hoće pa vi birajte ;-) 

7. Prihvatite svoje tijelo kakvo je: Ako vam jhe Bog podario jače noge i tijelo s oblinama nerealno je težiti manekenskom izgledu i očekivati da ćete s treningom preoblikovati tijelo do te mjere, uvijek nastojte da svakim danom imate sve bolju verziju svoga tijela! I ne uspoređujte se sa drugima, ako je "kolega" na treningu do vas uradio 50 sklekova, vi uradite nešto više nego ste mogli jučer recimo 20 i time ste već bolja verzija sebe. Nikada ne gledam koliko drugi može bolje od mene jer isključivo gledam kako da danas budem bolja nego jučer.

8. Dižite utege: I nećete se nabildati. Čučnjevima s opterećenjem postigla sam tanje i oblikovanije noge a ne Hulk verziju.

S ovim smjernicama nedavno sam istrčala 5 km bez stanke a u životu nisam trčala duže od šestominutnog trčanja na tijelesnom koje bih redovito i prošetala.. Preoblikovala sam tijelo, dobila dugo željene pločice, oblikovane noge i podignutu guzu ;-) 

Ima tu još mnogo stvari o kojim bih vam voljela pisati stavljat ću i zdrave recepte i sve kombinacije hrane i vježbi, nadam se da će biti od pomoći :-)

Objavljeno 03.06.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija