Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

5 netipičnih vježbi s pilates loptom

1. Vježba se započinje tako da stavimo pilates loptu pored sebe te se oslonimo na loptu  postrance tako da se lopta nalazi ispod kukova i ispružimo obje noge, a dlanove stavimo na potiljak. Potrebno je zategnuti mišiće cijelog tijela da bi se održala stabilnost. Nakon toga podižemo gornji dio  tijela na lijevu stranu, a da pritom zatežemo mišiće trbuha. Vježba djeluje na trbušne mišiće i struk, a ponavlja se određeni broj puta na jednoj strani, a nakon toga na drugoj.  


   

2. Legnemo na leđa sa pilates loptom ispod gornjeg dijela leđa. Ruke stavimo na struk.  Nožnim prstima se pridržavamo, a pete i noge lagano podižemo prema gore, također i kukovi se pomiču prema gore. Vježba je dobra za trbušne mišiće i  stražnicu. Vježbu ponavljamo određeni broj puta.


3. Legnemo na pilates loptu potrbuške. Noge držimo na zemlji kako bi bili stabilni. Ruke stavimo paralelno sa tijelom, a onda podižemo ramena i ruke paralelno prema gore. Ramena se pomiču samo nekoliko centimetara. Na ovoj način vježbamo trbušne mišiće. Vježba se ponavlja određeni broj puta.



4. Vježbu započnemo tako da legnemo na pilates loptu, samo nam mali dio leđa treba biti  na pilates lopti. Nakon toga podignemo noge i stavimo ih na zid i raširimo. Gornji dio leđa podižemo prema gore, a onda ponovno spuštamo i širimo ruke. Ova vježba također djeluje na trbušne mišiće. Vježbu ponavljamo željeni broj puta.


5. Na kraju najteža vježba koja zahtjeva balans i  veliko iskustvo sa pilates loptom. Stavimo pilates loptu ispred sebe i bez pridržavanja pokušamo klečati na pilates lopti potkoljenice nam trebaju biti na vrhu pilates lopte, a trup i kukovi izravnati. U početku možemo se držati za klupu, stol ili nešto što je u blizini kako bi uspostavili balans. Klečanje na pilates lopti provodi se nekoliko sekundi ovisi koliko se možemo tako održati.


 

Ovo su samo neke od netipičnih vježbi sa pilates loptom, neke od njih zahtjevu i veliku iskustvo u vježbanju te nisu za početnike. Nadam se će vam se svidjeti navedene vježbe te da će te ih isprobati. :)

Objavljeno 24.01.2012.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija