Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Evo mene natrag

Dugo nisam pisala, a i pobrisala sam stare postove još odavno iz više razloga. Prvi, nit mi treba podrška, nit je znam pružiti drugima. Drugi, nemam nikakva posebna znanja da to dijelim okolo. I treći, ali ne i najmanje važan, prestala sam potpuno s fizičkom aktivnosti pa me bilo malo sram :-(

Zašto sam prestala? Eh... ni sama ne znam. Išla sam na fitness nekih 8-10 sati tjedno kroz 3 mjeseca. I bilo mi je stvarno super. Osjećala sam se drukčije nego prije, bolje. Ali izostao je glavni razlog bavljenja svim tim - gubitak kilograma. Izgubila sam svega 4 kile u ta tri mjeseca učestale aktivnosti i iskontrolirane prehrane. A to što sam se osjećala dobro - skup je to hobi ako od njega imam samo dobar osjećaj. Došao je Božić. Pa ubrzo i ispiti na faksu. I tako - nedostatak vremena, nedostatak novca, nedostatak motivacije i opet sam postala stara ja (kojoj je u životu super zabavno, ali to nosi posljedice).

A onda sam primijetila da ovaj put posljedice nisu bile strašne. U gotovo 4 mjeseca relativno neurednog života vratila sam samo 1 kilogram od ona 4 izgubljena. Znači, možda sporo gubim na težini, ali sporo i dobivam. Svako zlo za neko dobro :-) Još uvijek imam vitke noge i mišićave ruke, očito je sva šteta otišla u struk. Možda je sav onaj trud koji mi se činio uzaludan ipak imao smisla.

Sad sam se odlučila opet malo trgnuti. Možda zbog proljeća u zraku, ne znam. Prije točno tjedan dana počela sam s trčanjem. Zašto trčanje a ne aerobik i teretana kao prije? Pa često su mi (upućeniji od mene) govorili da je za mršavljenje trčanje alfa i omega. A ja ću vam uskoro moći reći je li uistinu tako.

Zasad ovako nekako to izgleda: trčim svaki dan minimalno 5 kilometara, ne predstavlja mi nikakvu poteškoću jer je ostalo nešto od one predbožićne forme. 5 km prođem za pola sata, koju minutu gore-dolje. Cilj mi je uskoro preći na dužu relaciju, 8-9 km. Mislim da to već sad mogu ali ne želim se preforsirati pa da mi to sve skupa dosadi i/ili izazove zdravstvene probleme. Nastojat ću ovdje iznijeti svoja zapažanja kroz idućih par mjeseci, da vidimo kako to trčanje stvarno djeluje. Ne vagam se kao nekad svaki dan, jer to me samo izdeprimira, ali mogla bih jednom tjedno tek tako da imam konkretne brojke iza sebe.

I znate što? Osjećaj je fenomenalan! Neki dan sam trčala sat vremena bez stajanja (MapMyRun.com kaže 7.53 km :D) i bilo mi je kao da sam Rocky Balboa kad dođe do onog nekog spomenika a u pozadini svira 'Eye Of The Tiger', hehe... I nadam se da nisam dosadna sa ovim razglabanjima jer mislim da idem svojim neaktivnim prijateljima na živce kad se raspričam, pa moram negdje izbacit svoje misli, ideje, emocije... No, da rezimiramo:

Tjedan: prvi
Aktivnost: trčala 6 dana po 5 km i jedan 7.5 km
Prehrana: bez odstupanja od uobičajene
Težina na početku tjedna: 58 kg
Težina na kraju tjedna: 57 kg
Opće fizičko stanje: prva dva dana žešći muskulfiber, ali kasnije ubacih razgibavanje i istezanje pa ne osjećam gotovo ništa

Javim se idući ponedjeljak s novom statistikom. Savjeti od iskusnijih trkača dobrodošli :-)

Objavljeno 29.03.2010.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija