26.9.2018. Teksaška metoda treninga - jednostavno do značajnog povećanja snage!
Zorana Jagodić
Teksaška metoda treninga inicijalno je osmišljena kao dio treninga olimpijskih dizača, a s vremenom se rasprostranila kao jedna od najkorištenijih metoda za razvoj snage, kako kod početnika, tako i kod iskusnih vježbača i natjecatelja.
Savjeti za vježbanje
25.9.2018. Genetika i trening – samo izgovor ili ipak ima nešto u tome?
Donat Rupčić
Koliko genetika zapravo igra ulogu? Možemo li pobijediti genetiku i kako?
Savjeti za vježbanje
24.9.2018. Zanimljivo i učinkovito: Zagrijavanje s dinamičkim istezanjem i vijačom
Lana Novota, mag.cin. kineziologije
Ideju koju bi vam željela prenijeti ovim člankom je da vijaču iskoristite kao rekvizit u dinamičkom zagrijavanju. Takvim načinom zagrijavanja dobivate kvalitetnije zagrijavanje u smislu bolje pripreme tijela za trening.
Savjeti za vježbanje
21.9.2018. Koliko često trenirati za rast: Frekvencije treninga 3 vs. 6 puta tjedno (analiza najnovijeg istraživanja)
Jozo Grgić, mag.cin. kineziologije
Temeljeno na akutnim povećanjima u sintezi proteina nakon treninga, neki autori su sugerirali da bi treniranje mišićne skupine čak 6 puta tjedno bila dobra strategija za postizanje progresivnog preopterećenja kod utreniranih osoba. U ovom članku predstavljam vam tu ideju te analiziram nedavni rad ko...
Savjeti za vježbanje
20.9.2018. Kako vježbama mobilnosti poboljšati čučanj?
Robert Buronji, kondicijski i osobni trener
Dobro poznavanje pravilne izvedbe i dovoljna razina jakosti i izdržljivosti nisu garancija za dobar čučanj. Ako isključivo želimo samo prednosti od ove vježbe, a ima ih puno, potrebno je malo više se pozabaviti bitnim detaljima koji čine kvalitetniju sliku.
Savjeti za vježbanje
19.9.2018. Kako najbolje istegnuti tricepse i spriječiti probleme u ramenima i leđima?
Lana Novota, mag.cin. kineziologije
Nakon intenzivne vježbe mišića nadlaktice možete osjetiti pojačanu napetost u području tricepsa. Do napetosti može doći i ako ste proveli dosta vremena naslonjeni na ruku u položaju koji je uzrokovao skraćenu poziciju vašeg tricepsa.
Savjeti za vježbanje
17.9.2018. Omiljeni ženski rekvizit: Ojačajte kritične zone u svom dnevnom boravku!
Tanja Bolf Rudman, prof. kineziologije
Utezi za zglobove rekvizit je koji dolazi u paru i jedan je od najpraktičnijih i cjenovno najpristupačnijih kućnih fitness rekvizita.
Opisi vježbi
14.9.2018. Analiza najnovijeg istraživanja: Kako volumen treninga utječe na jakost i hipertrofiju?
Jozo Grgić, mag.cin. kineziologije
Istraživanje objavljeno prije par dana provedeno na utreniranim ispitanicima daje nam nove uvide u ovu temu. Kao jedan od ko-autora navedenog istraživanja u ovom članku ću vam detaljno prezentirati naše rezultate i naglasiti nekoliko praktičnih smjernica koje možete iskoristiti i za svoj trening. Ak...
Savjeti za vježbanje
12.9.2018. Čučanj kao uvod u olimpijska dizanja: Kako se pravilno zagrijati i detalji ispravne izvedbe
Robert Buronji, kondicijski i osobni trener
Za ovaj sport i ovakav sistem treninga prije su samo znali profesionalni sportaši, međutim to danas više nije tako te sve je popularniji i kod treninga odličnih rekreativaca koji žele unaprijediti svoje performanse.
Savjeti za vježbanje
10.9.2018. Sve odradite: 12 najboljih vježbi za funkcionalne mišiće trbuha
Lana Novota, mag.cin. kineziologije
Mnogo ljudi dobre trbušnjake gleda kao fitness statusni simbol i pokazatelj da je neka osoba fit i da mnogo vježba, ali oni nisu sam tu da bi dobro izgledali. Oni su dio corea što im daje ulogu osiguravatelja stabilnost naše kralježnice, a spinalna stabilnost ima važnu ulogu jer nas održava u usprav...
Savjeti za vježbanje
4.9.2018.  Pet Tibetanaca – ritual vježbi koje pomlađuju organizam
Zorana Jagodić
Suvremena znanost odavno je potvrdila da je starenje povezano s hormonima, a za skupinu vježbi koje se naziva Pet Tibetanaca ističe se da normalizira neravnoteže hormona, čime pomaže u održavanju zdravlja, mladosti i vitalnosti.
Savjeti za vježbanje
30.8.2018. Unilateralni trening donjeg dijela tijela - oružje protiv boli u lumbalnom dijelu leđa
Robert Hrvoje Čondić, prof. kineziologije
Ako ste ikada iskusili bol u donjem dijelu leđa i pokušali trenirati pod tom istom boli, poznato vam je da je bol nesnošljiva (pogotovo ako ste navikli trenirati sa utezima). Prva i osnovna stvar s kojom treba krenuti u borbu protiv boli je aktivirati i ojačati mišiće trupa.
Programi treninga