A što kad nam se jedu burgeri?!

  • 0 komentara
  • 9 x
  • četvrtak, 04 listopada, 2018. u 12:07

Pobornik sam onoga da treba slušati dijete koje čuči u nama, naročito kad odrastemo i nemamo neke velike ljude koji nam stoje nad glavom i to nam brane ili misle da imaju bolje rješenje, zdraviji obrok, pametniju opciju...Pa što onda kad nam se jede burger, a zdravo se hranimo? Jednostavno pojedemo burger!

Recept za oko 5 burgera:
100 g kuhanog graha
100 g kuhane kvinoje
100 g kuhanog boba
1 cikla
1 luk i 2 češnja češnjaka
1 žlica lanenih, chia i bučinih sjemenki
kumin, kajenski papar, sol, chilli, kurkuma, maslinovo ulje

Na sitno sjeckanom luku i češnjaku kratko dinstati kuhani grah, kvinoju, bob i ribanu ciklu te začiniti sa svim začinima. U maloj posudici razraditi chia sjemenke s pola žlice tople vode i staviti da nabubri. Ostaviti žlicu kuhanih i dinstanih sastojaka sa strane, a ostatak ubaciti u blender sa svim sjemenkama i razrađenom chiom. a zatim u izblendanu smjesu dodati i žlicu sačuvanih sastojaka, pomiješati te ostaviti oko sat vremena u frižideru da se malo stisne. Oblikovati burger i peći na papiru za pečenje oko 40 min na 180 stupnjeva. Kada su burgeri gotovi ostaviti ih 15 minuta da se stisnu i "odmore" od pečenja. Burger slagati s dodatcima po želji.

Recept za pecivo:

1 šalica sojinog mlijeka

1/4 šalice kokosovog ulja

1/4 šalice tople vode

1 šalica kukuruznog brašna

3 šalice brašna iz cjelovitog zrna tip 850

1 kvasac

1 žličica agavinog slada

sol, papar, kurkuma, sjemenke za posipanje

Pomiješat posebno sve suhe i mokre sastojke. Napraviti rupu u sredini suhih sastojaka i polako umiješati mokre drvenom kuhačom. Kada su se sastojci sjedinili, na pobrašnjenoj radnoj površini rukama umijesiti fino tijesto. Ostaviti ga oko 2h sa strane da se diže, a zatim ga premijesiti, oblikovati burger peciva i ostaviti još sat vremena da se dižu. Peći na 170 stupnjeva 15ak minuta.

Od ovoliko dugog recepta zaboravila sam ostatak teksta, ali sumnjam i da je bio bitan... 23:15 je, prekasno za pekarske pohode. Vi se nemojte prepasti dužine recepta, puno je jednostavniji nego što se čini. Laku noć i dobar tek!

Kakav ti je post? 
0 Komentara
Zadnji postovi od sit_nica:
  • Patlidžan kojeg ćete obožavati! x 9
    Patlidžan sigurno nije prvi izbor povrća za kojim posegnemo na tržnicama ili u dućanima, uz svo to šarenilo i laku pripremu ostatka biljnog svijeta nekako ga nepravedo zapostavljamo. To debeljuškasto, ljubičasto jajasto čudo često zna prevariti svojom gorčinom,  možda smo zato tako lako odustali od njegove učestalije pripreme.  Vjerujte mi, ako mu postvetite samo malo pažnje, kao i svemu u životu, dat će vam više no što ste ikad očekivali. Za početak kada odabirete idealan komad za pripremu p...
  • Keksi za goste! x 9
    Nedavno sam bezglavo otišla u kupovinu namirnica, zapravo mi ništa nije ni trebalo ali me ponijelo vrijeme blagdana i prije nego što je zapravo počelo. Odavno sam otišla iz Splita, zapravo i dok sam živjela dolje smatrala sam kako nikada neću biti tipična žena, imati posuđe i pribor za jelo za goste, praviti paprenjake za Božić ili pince za Uskrs. Bilo mi je smiješno majčino i bakino cjelonoćno bdjenje nad  kuhinjskim stolovima prije tih velikih dana, malo sam se čak i rugala tim njihovim naučen...
  • Naopaki muffini x 10
    Većinu stvari u životu uzimamo zdravo za gotovo, bez da smo previše svjesni dok to činimo. Usputne stvari i ne doživljavamo, stablo nikad ne zagrlimo i ne zahvalimo mu što dišemo, sunce je žuto jer ga tako vidimo, zrak ne možemo opipati i umrli bi bez vode. I pčela, al ne volimo da nas ubodu pa ih isto tako ne doživljavamo. Cikla je crvena i mrkva narančasta, povrće uglavnom zeleno dok ga ne ogulimo pa je bijelo. Treba uvijek malo zagrebati po površini ako želimo vidjeti pravo stanje stvari. Atm...
  • Brzač - super brzi kolač x 24
    Koliko vas misli da je "crnac bez jaja" sasvim blesavo ime za kolač? Nedavno smo objavljivale fotku veganske verzije tog kolača na našem Instagram profilu i zapravo po prvi put osvijestile kako je naziv skroz neprikladan, pomalo rasistički  i zasigurno smiješan većini ljudi koja ga čuje po prvi put. Vodile smo žustru raspravu o tome je li etički napisati u opisu slike "crnac bez jaja postao je vegan", i iako se radi o kolaču odlučile smo da nije uopće zabavno. Od tada stalno zamišljam kako bi bi...