..nego se ja očito trebam ili preseliti ili/i udati na more :P Znači, opet riba (doduše smrznuta) u kombinaciji s batatom (on je domaći :)). Recept po zoni 30:40:30
120 g očišćenih srdela
170 g batata (može i krumpir, al savjetujem batat jer je kvalitetnija namirnica)
80 g zelene salate
1 žilčica maslinovog ulja
1 limun
30 g ajvara (ja koristim ovaj što sam nabavila sa agava sirupom)
Očistiti srdele, posuti ih limunom, crvenom paprikom, ružmarinom i ostalim začinima po želji. Oguliti batat i narezati na ploške. Sve skupa staviti u ne zamašćeni pleh i staviti u pećnicu na 200 stupnjeva, peći 35-40 minuta. Uz jelo poslužiti zelenu salatu začinjenu limunovim skokom i 1 žlicicom maslinovog ulja i ajvar. Dobar tek!
cca 400kcal
Objavljeno 29.11.2012.