Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Za ostati bez daha: Homemade nutella!

Nedavno sam sudjelovala u raspravi je li ispravno neke "zamjene" za klasične namirnice nazivati istim imenom. Primjerice, je li zdravi snickers ispravno nazivati tim svetim imenom? I dok je dio ekipe smatrao da se radi samo o semantici i općem pojmu koji označava način pripreme neke namirnice, bilo je onih "konzervativnijih" koji su to pridavanje imena smatrali "zavaravanjem"...

Kojoj god se struji priklonili, morate probati ovaj namaz koji ja nazivam "homemade nutellom", a možete ga zvati i "namazom od kakaa i lješnjaka"... Razlikama unatoč, kušači su jednoglasni - odlično je!

Sastojci: 

  • 250 g lješnjaka
  • 2 žlice meda
  • 2 žlice kakaa u prahu
  • 2 žlice kokosovog ulja
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva, pa lješnjake stavite na 10-ak minuta na papir za pečenje za se malčice zapeku. Izvadite ih i protrljajte među dlanovima da se skine tanka lupina. Sve sastojke iz recepta stavite u blender i miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Ako imate slabiji blender, prije miješanja sastojaka, lješnjake izmeljite u mlincu za kavu. 

Namaz držite u hladnjaku. 

Objavljeno 24.06.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija