Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Tjestenina bolonjez po maminom receptu

tjestenina bolonjez

Tjestenina bolonjez, po maminom receptu je uvijek - najbolja tjestenina. Ne samo da nemate straha oko toga hoće li obrok uspjeti, već vas i okus podsjeti na dom i djetinjstvo.

Sastojci:

  • 250 g mljevene junetine, što manje masne
  • 250 g pasate
  • 200 g tjestenine
  • 1 manja glavica luka
  • malo maslinovog ulja
  • začini: sol, papar, peršin

Na tavi sam zagrijala ulje pa stavila na sitno nasjeckan luk. Uz miješanje, popržila sam luk dok nije postao staklast pa sam mu dodala meso i dobro sve promiješala. Meso će brzo posvijetliti i prestati biti crveno. Tad sam dodala oko 150 ml vode i poklopila. Ostavila sam da se to dinsta uz povremeno miješanje.

Nakon par minuta, kad je voda malo isparila sam dodala začine pa još jednom promiješala. Pred kraj sam mesu dodala pasatu i sve dobro promiješala pa još par minuta ostavila da se dinsta, uz stalno miješanje.

Dok se meso dinstalo, u drugoj posudi sam skuhala tjesteninu, prema uputama na pakiranju. Birajte tjesteninu koju najviše volite, meni su uvijek prvi izbor klasični špageti ;)

Kad je tjestenina kuhana, procijedila sam je i stavila na tanjur pa preko prelila umak. Vrlo jednostavno, zapravo, zar ne?

Objavljeno 09.12.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija