Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Pita od kvinoje i jabuka

pita kvinoja

Naša Tamara je puna inspiracije zadnjih dana. Jutros nas je dočekala nova slastica iz njene kuhinje: 

Pita od kvinoje i jabuka

Ovo je izvrstan doručak koji jednom kad pitu ispečete, možete jesti i nekoliko dana. 

Sastojci:

  • 1 šalica kvinoje
  • 2 šalice mlijeka
  • 1 mahuna vanilije
  • 2 jaja
  • 2 jabuke
  • Cimet
  • Muškatni oraščić
  • Malo meda
  • 1 grčki jogurt
  • Šalica mješavine sjeckanih orašastih plodova (po želji)

Postupak:

Nekuhanu kvinoju pomiješati s cimetom i muškatnim oraščićem i staviti u namašćeni protvan. (Moj je dimenzije 25x15, može biti i veći, bit će tanje, ali i dalje fino.)

Jabuke narezati na kriške i prodinstati na tavi te posložiti na kvinoju.

Jaja pomiješati s mlijekom i sve preliti. Jabuke malo utisnuti da sve bude pokriveno tekućinom i posipati orašastim plodovima.

Peći na 180 stupnjeva, oko 45 min, dok se tekućina ne upije i lagano zapeče.

Poslužiti toplo, preliti grčkim jogurtom pomiješanim s medom i vanilijom.

*možete spremiti u hladnjak (prekriti prozirnom folijom ili pohraniti u plastičnoj kutiji) i imate zdrav doručak za par dana.

Objavljeno 18.08.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija