Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Piletina marinirana u acetu i senfu

piletina

Kad svaki ili gotovo svaki dan jedete pileća prsa, različite ideje za njihovu pripremu dobro dođu. Jučer su to bili ražnjići, ponekad su burgeri, a nekad je jednostavno dobro obična prsa marinirati na neki drugačiji način i dobiti nutritivno jednako bogat, ali okusom prilično različit obrok.

Evo jedne ideje za mariniranje pilećih prsa:

Sastojci:

  • 3 komada pilećih prsa
  • 150 ml aceta balsamica
  • 2 žlice senfa
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica svježeg peršina, sitno narezanog
  • 1 žlica svježeg bosiljka, sitno narezanog
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • sol, papar, kurkuma

Sve sastojke osim pilećih prsa sam promiješala u jednoj manjoj posudici. Prsa sam po širini zarezala nožem, na svakih cca. 1 cm, da se marinada što više "uvuče" u meso. Meso sam stavila u jednu plastičnu vrećicu za domaćinstvo pa dodala umak i sve dobro protresla pa ostavila da stoji 10-ak min, da se što bolje prožme.

Nakon toga sam meso klasično ispekla, na grill tavi. Uz meso sam jela salatu od rukole s malo ribanog parmezana.

Objavljeno 31.05.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija