Najdraže: Meso i krumpir

meso i krumpir

Mnogi od nas, kad pomisle na nedjeljni ručak u krugu obitelji, prva asocijacija koju imaju je - meso, krumpir i salata. E pa osim nedjeljom, ja si taj obrok napravim vrlo često i u nekim drugim danima. I, s obzirom na to da je ručak često obrok koji jedem na poslu, onda ove malo veće radosti na tanjuru, pripremam za večeru. 

Ovo je zapravo jedna od najjednostavnijih večera za pripremu: krumpir samo trebate skuhati, meso ispeći na tavi, a salatu začiniti. 

  • 200 g ramsteka
  • 150 g krumpira
  • salata
  • maslinovo ulje
  • aceto balsamico
  • sol, papar

Krumpir stavite kuhati u malo slanu vodu. Tavu zagrijete i ispečete meso, po 2-3 minute sa svake strane. Kad je gotovo izvadite iz tave i ostavite malo da stoji, da otpusti sokove. Za to vrijeme operete salatu, stavite je u posudu i dodate začine. Kad su kuhani, krumpire ogulite i stavite na tanjur. Pored dodajte meso i navalite ;)

Kakav ti je post? 
Ovo js super ideja za obrok. Još mi više odgovara krumpir iz pećnice pečen n masnom papiru. Ima bolji okus od prženih krumpirića za kojima većina ljudi luduje. :)
never-give-up
11.01.17. u 12:49
line
Ja si meso i krumpir pečem u onim vrećicama za pecenje. Odlične su, samo nasolim meso i ubacim sve unutra, zavežem i stavim peći nekih 45min na 180 i odlično je stvarno. Krumpir bude kao da je pečen u ulju, ali nije
lucijaprsa12
12.01.17. u 09:55
line
2 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Proteinski smoothie s borovnicama x 4
    Na poslu obično jedem dva obroka, jedan ručak u 12.30 i onda oko 16.30 pojedem ili još jedan obrok sličan ručku, ili šaku nekih orašastih plodova ili jednostavno - napravim smoothie.  Evo jedne super ideje za smoothie koji sam jedan dan napravila:  1,5 mjerica whey proteina, okus vanilija 100 g borovnica 150 ml vode 4-5 kockica leda Fora s ledom je da on pomogne da smoothie bude kremastiji, ako imate dobar blender, ovako ćete dobiti gotovo pa mousse. Ubacite sve sastojke u blender i ...
  • Salata od piletine i parmezana x 2
    Vrućine i dalje ustraju, pogotovo ako ste na moru pa su salate i dalje super rješenje. Ovu salatu možete jesti dok je meso toplo, ali i kad se ohladi, pa je ponijeti na plažu ili na posao, ako ste među nama koji smo završili s godišnjim odmorom.  2 šake zelene salate po želji  200 g pilećih prsa par listića ili kockica parmezana 1 tost ili feta kruha 1 žličica maslinovog ulja Meso ispečete na gril tavi, a tost stavite u toster ili pored mesa da se malo zapeče. Kad je gotovo, ostavite...
  • Jadranske lignje na žaru x 2
    Meni je danas onaj dan koji na društvenim mrežama nazivamo "povratkom u stvarnost". Prvi dan u uredu nakon godišnjeg odmora. 11 dana provedenih na mom obožavanom Visu obilježili su dobra hrana i viška vugava, prekrasne osamljene plaže i odmaranje u punom značenju te riječi.  A što bi bila dobra hrana da barem jedanput na tanjuru nisu bile prave jadranske lignje. Kad jedete te naše domaće lignje, jasno vam je da one patagonijske ne bi smjele uopće nositi to isto ime. Reklo bi se "to nije ni L ...
  • Zobena kaša s borovnicama x 4
    Zadnjih dana imam maniju za borovnicama. Svaki dan ih jedem. I dok ovo tipkam, preda mnom stoji jedna posudica s borovnicama. Dakle, borovnice su u svemu, smoothiju, doručku sa zobenim pahuljicama, nedavno su bile i u jajima. Naravno, kao svaki pravi borovnicoljubac, imam ih i zamrznutih u hladnjaku, za situacije da mi se iznenada jedu, a nisu mi dostupne svježe.  Evo jedne jednostavne ideje:  150 ml zobenog mlijeka 60 g zobenih pahuljica, sitniji tip 1/3 banane 100 g borovnica 1 žl...