Najdraže: Meso i krumpir

meso i krumpir

Mnogi od nas, kad pomisle na nedjeljni ručak u krugu obitelji, prva asocijacija koju imaju je - meso, krumpir i salata. E pa osim nedjeljom, ja si taj obrok napravim vrlo često i u nekim drugim danima. I, s obzirom na to da je ručak često obrok koji jedem na poslu, onda ove malo veće radosti na tanjuru, pripremam za večeru. 

Ovo je zapravo jedna od najjednostavnijih večera za pripremu: krumpir samo trebate skuhati, meso ispeći na tavi, a salatu začiniti. 

  • 200 g ramsteka
  • 150 g krumpira
  • salata
  • maslinovo ulje
  • aceto balsamico
  • sol, papar

Krumpir stavite kuhati u malo slanu vodu. Tavu zagrijete i ispečete meso, po 2-3 minute sa svake strane. Kad je gotovo izvadite iz tave i ostavite malo da stoji, da otpusti sokove. Za to vrijeme operete salatu, stavite je u posudu i dodate začine. Kad su kuhani, krumpire ogulite i stavite na tanjur. Pored dodajte meso i navalite ;)

Kakav ti je post? 
Ovo js super ideja za obrok. Još mi više odgovara krumpir iz pećnice pečen n masnom papiru. Ima bolji okus od prženih krumpirića za kojima većina ljudi luduje. :)
never-give-up
11.01.17. u 12:49
line
Ja si meso i krumpir pečem u onim vrećicama za pecenje. Odlične su, samo nasolim meso i ubacim sve unutra, zavežem i stavim peći nekih 45min na 180 i odlično je stvarno. Krumpir bude kao da je pečen u ulju, ali nije
lucijaprsa12
12.01.17. u 09:55
line
2 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Piletina omotana pancetom x 2
    Dobila sam upit koji glasi ovako: "Jasno mi je da za doručak jedeš jaja. No, što jedeš za večeru?", a na moj odgovor "meso i povrće", više pitanja nije bilo. No, "meso i povrće" je toliko širok pojam da vjerojatno osobi koja je upit slala nisam baš previše pomogla.  Evo jednog primjera večere: 200 g pilećih prsa 4-5 feta pancete Pećnicu sam zagrijala na 180 stupnjeva. Piletinu sam narezala na komad dugačke koliko je panceta široka, a debele oko 2-3 cm. Svaki komad mesa sam omotala koma...
  • Salata od rikule i graha s preljevom od avokada x 2
    Aromatična i predivno hrskava, salata od rikule i graha s preljevom od avokada pravi je hit. Ova salata vrlo je hranjiva, prepuna je kvalitetnih vlakana, proteina biljnog porijekla i zdravih masnoća. Lako se priprema i savršen je uredski obrok ili lagana večera. Kako idtiče naša Natalie, ova salata od rikule i graha je: puna je visokokvalitetnih dijetalnih vlakana koje potiču probavu, potpomažu mršavljenje i rad probavnog sustava, bogata je proteinima biljnog podrijekla, bogata je zdravi...
  • Izvrsna verzija: Pljeskavice od tune x 2
    Recepata za pripremu pljeskavica od tune ima jako puno. No, Darko nam donosi jednu ideju čiji su rezultat: sočne, ukusne i jednostavne pljeskavice od tune, nakon koje ćete - zaboraviti sve ranije isprobane verzije ovog zdravog obroka.  100 g mekanih zobenih pahuljica 220 g tune iz konzerve (usitnjena, ocijeđena masa) 2 jaja 100 g grčkog jogurta svježi peršin, po želji sol, papar, maslinovo ulje po želji i potrebni Obožavat ćete ovaj recept zbog njegove jednostavnosti! Ukratko, sve s...
  • Povrtni curry x 2
    Kurkumu mnogi smatraju jednim od najzdravijih začina na svijetu. Osim što je zdrava, ova čudesna biljka je i vrlo karakterističnog okusa, prepoznatljivog u azijskim specijalitetima, ali i sve češće zastupljena i u zapadnjačkim obrocima. Priprema curryja je zapravo jednostavna i jednom kad iskušate pripremu curryja, sigurno ćete uvrstiti tu vrstu obroka u svoju redovnu prehranu.  Evo jednog jednostavnog recepta za curry s povrćem:  100 g zaleđenog graška 250 g krumpira, narezanog na manje ...