Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Jedozovni duo: Kad Maja sprema, ta hrana kao da je iz raja izašla!

Što mislite o poslu kušača hrane? Obilazi najbolje svjetske restorane i oni mu pripravljaju specijalitete koje on isprobava i onda komentira, hvali, kudi... Sounds perfect to me!

No, ako ste izbirljivi pa imate cijeli popis namirnica koje ne volite jesti, ili kombinacija koje vam želudac ne može podnijeti tada bi ovaj posao za vas bio - noćna mora! 

Srećom, kad me pitaju "što ne voliš jesti?", moj popis je - prazan! Da, da, volim jesti čak i fileke (tripice)! Dapače, uživam u njima!

Dakle, kažem za sebe da sam "savršena za biti u gostima", pa domaćine nikada ne dovodim u neugodnu situaciju da im gost nešto od iznesenoga na stol ne želi ni probati! 

Nizom sretnih i spretnih okolnosti, dijelom zbog posla, a dijelom i zbog širokog kruga ljudi koje poznajem, vrlo često jedem vani. No, posebno je zadovoljstvo kada netko od mojih prijatelja pripremi neki specijalitet i pozove me na kušanje. Pisala sam jučer o raw kolaču od malina kojim me obradovala moja zubarica, do vikend radosti nisu završile s tom raw slasticom. Party je tek počeo!

Večer je protekla u druženju s Majom iz Jedozovnog dua! Jedozovni duo je blogerski dvojac koji doslovno - rastura s receptima! Stotine recepata u kojima ćete pronaći baš sve, od tradicionalnih receptura do vrhunskih modernih i egzotičnih kombinacija od kojih će vam zastati dah! Maja je, kao i obično napravila pravu gozbu! Prema dogovoru, imale smo "desert večer" pa sam se, kako se kaže. ubila u slasticama, a pritom nisam unijela u sebe ni gram nepotrebnog i nezdravog šećera! 

Čim sam došla kod Maje, oblio me miris tek pečenih pogačica s posnim sirom. Naravno da nisam čekala da se ohlade, već sam odmah probala - doslovno su se topile u ustima! Različite vrste brašna, sjemenke koje nutritivno dižu priču na viši nivo i posni sir koji daje proteinsku dozu, ali i pomalo daje kiselkast okus i svježinu, stopili su se u kombinaciju kojoj ne možete naći zamjerke. Već nakon prve pogačice, dogovor je pao - ove pogačice će biti izvrstan odabir za napraviti sendviče za put!

Nakon pogačica, Maja je iznijela čokoladne pločice s heljdinim brašnom. Ako ovo moram opisati jednom riječju onda je to - raj! Spajanjem heljdinog brašna, crvenog graha, banane,lana, brusnica, kakaa, tamne čokolade, stevije, vanilije i kokosovog mlijeka dobivene su čokoladne pločice punoga okusa, ali i dalje nimalo preslatke. Dodatno, kad zagrizete kolačić pa naiđete na brusnicu, ona daje dodatnu svježinu, dok pokrov od tamne čokolade kolaču daje toplinu i ostavlja sladak okus u ustima. 

Osvježenje nakon čokoladnih pločica uslijedilo je u čaši - panna cotta od posnog sira i jogurta mi je, kako se kaže, "sjela kao budali šamar"! Kremasti posni sir daje punoću okusa, jogurt daje svježinu i dodatnu tečnost, a pekmez od borovnica svakoj žlici prinesenoj ustima daje slatku notu i odličan after-taste.

Nakon ovoga valjalo je leći! No, kako to obično s Majom biva, morala sam nešto ponijeti i kući! Spremljeno u vrećici s crvenom mašnicom dobila sam čokoladnu granolu s heljdom. Naravno da sam jutro započela granolom od zobenih pahuljica, heljde, badema, brusnica, bučinih sjemenki, meda, kokosovog ulja, cimeta, vanilije i kakaa! A što mislite kakav je okus!? ;)

Btw. ako se pitate zašto je u dva recepta heljda, evo i odgovora - Naš Jedozovni duo ovih dana ima temu recepte s heljdom pa se stoga ova visokovrijedna žitarica našla i na mom tanjuru! Preporučujem svima!!

Objavljeno 21.04.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija