Zobene pahuljice možete uvijek zamijeniti nekim drugima pahuljicama, a ja to najčešće činim s heljdinima. Istina, one imaju karakterističan okus i kod pripreme primjerice kolača s njima, treba voditi brigu da zahtijevaju puno više tekućine, jer će inače kolači biti presuhi.
Kod pripreme heljdine kaše nema puno razlike s onom od zobenih pahuljica.
- 50 g heljdinih pahuljica
- 200 ml zobenog ili nekog drugog mlijeka
- 1/3 žličice ekstrakta vanilije
- 60 g svježeg zamrznutog bobičastog voća
- 1/3 banane
U blender sam istresla mlijeko i bobičasto voće i izblendala do kremaste smjese. Potom sam tu smjesu ulila u lončić i zagrijala na ploči pa uz stalno miješanje dodala heljdine pahuljice i ekstrakt vanilije i miješala dok nisam dobila kašu željene strukture.
Smjesu sam potom istresla u zdjelicu pa po vrhu stavila na kolutiće narezane banane i malo voća.
Objavljeno 20.07.2017.
Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Ostali postovi
Postoji1komentara na ovu temu
Komentiraj ovu temu
Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija