Domaći kruh od pirovog brašna

  • 1 komentara
  • 2 x
  • četvrtak, 31 prosinca, 2015. u 11:34

domaci kruh

Kaže neka motivacijska izreka: "Svaki dan napravite nešto po prvi put u životu!", pa sam ja zadnji dan u godini odlučila iskorisititi da prvi put u životu spečem domaći kruh! I uspjelo je! Istina, našla sam najjednostavniji recept na svijetu ;)

Pećnicu sam zagrijala na 200 stupnjeva. 

U većoj posudi sam pomiješala pirovo brašno, sjemenke, sol, steviju i kvasac. Polako sam dodavala vodu. Na više mjesta sam čitala da je kod rada s pirovim brašnom jako važno pogoditi pravu mjeru vode pa sam točno izmjerila mjeru prema receptu. Potom sam dodala ulje i sve dobro umiješala pa ostavila oko 2 sata pokriveno kuhinjskom krpom. 

Potom sam smjesu istresla na papir za pečenje na kojem je bilo malo pirovog brašna pa sam oblikovala "štrucu" prema svom kalupu. Kalup sam malo premazala maslinovim uljem, tek da se ne zalijepi. Ostavila sam i to da stoji još nekih pola sata. Također, prekriveno. 

Stavila sam u pećnicu i pekla oko 45 minuta. 

Ispalo je super! 

Kakav ti je post? 
...i bilo bi ga poslije pečenja dobro zamotat u suvu krpu i nek se oladi...bez krpe se rasuši a s krpom ostane nekako masniji i svježiji....
dena75
31.12.15. u 13:35
line
1 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Ovo nemojte pokušavati pojesti: Keto bomba za doručak x 6
    "Spekla sam ti 3 jaja na kajganu. Onda sam se sjetila da ih jedeš 5 pa sam spekla još 2 na oko. A da mi ne kažeš da ti fali proteina, spekla sam ti još i par komada šunke.", prvo je što sam čula u subotu ujutro kad sam se probudila u Rijeci. Dakle, mama zna - proteina ne smije nedostajati! ;)  Ovako je izgledao tanjur:  5 jaja 200 g šunke Što da vam kažem osim toga da je ovdje tona proteina: 1 jaje: 5 g proteina i 6 g masti 5 jaja: 25 g proteina 30 g masti ;) 100 g šunke: 19 protein...
  • Zobena kaša s goji bobicama i pinjolima x 2
    Vikendima mnogi vrijeme odluče provesti u prirodi. Ova zima je dosta hladna, ali i suha, što je jako dobra kombinacija za dobro se obući i dan provesti u prirodi, pogotovo kad je pao snijeg. No, prije danas u prirodi, treba se energetski dobro pripremiti za dan, a zobena kaša je u tom slučaju najbolje rješenje: daje puno energije, dugo drži osobu sitom, a okus je jako dobar, pogotovo kad se malo poigrate s dodacima žitaricama.  Ako je pred vama dan u kojem ćete puno hodati i potrošiti puno e...
  • Pileća salata s fetom i maslinama x 5
    Nakon što sam objavila prethodni tekst, poslala sam Jeleni link i nakon toga pitanje: "A što si danas jela?" Prvo sam dobila fotku: A potom i tekst s opisom ovoga što na slici vidite: Od povrća, unutra su zelena salata i matovilac, celer isjeckan na kockice. Dakle ovako: 150 g pilećeg filea namazati s malo senfa i začiniti kajenskim paprom. Ispeći i izrezati na tanke šnitice za salatu pa ostaviti da se hladi, sa strane. Nakon toga, ispeći u istoj tavi na soku od piletine 2 srednje velika...
  • Losos pod hrskavom bademovom koricom x 2
    Sjećate se od prije par tjedana moje prijateljice Jelene sa super mobitelom? ;) Pisala sam o tome u tekstu s receptom za "složenac" od jabuka i jogurta. U novu godinu je Jelena ušla s istim navikama i super fotkama. Ovo što slijedi je objavila jučer navečer. Super večerica koju svakako treba probati.  Neću vam ništa dalje pisati, samo ću kopirati Jelenine upute:  Losos sam namazala žlicom senfa i zatim posipala smjesom za crunchy crust iliti zdravu hrskavu koricu :) 150 g lososa 1 žličic...