Domaći kruh od pirovog brašna

  • 1 komentara
  • 2 x
  • četvrtak, 31 prosinca, 2015. u 11:34

domaci kruh

Kaže neka motivacijska izreka: "Svaki dan napravite nešto po prvi put u životu!", pa sam ja zadnji dan u godini odlučila iskorisititi da prvi put u životu spečem domaći kruh! I uspjelo je! Istina, našla sam najjednostavniji recept na svijetu ;)

Pećnicu sam zagrijala na 200 stupnjeva. 

U većoj posudi sam pomiješala pirovo brašno, sjemenke, sol, steviju i kvasac. Polako sam dodavala vodu. Na više mjesta sam čitala da je kod rada s pirovim brašnom jako važno pogoditi pravu mjeru vode pa sam točno izmjerila mjeru prema receptu. Potom sam dodala ulje i sve dobro umiješala pa ostavila oko 2 sata pokriveno kuhinjskom krpom. 

Potom sam smjesu istresla na papir za pečenje na kojem je bilo malo pirovog brašna pa sam oblikovala "štrucu" prema svom kalupu. Kalup sam malo premazala maslinovim uljem, tek da se ne zalijepi. Ostavila sam i to da stoji još nekih pola sata. Također, prekriveno. 

Stavila sam u pećnicu i pekla oko 45 minuta. 

Ispalo je super! 

Kakav ti je post? 
...i bilo bi ga poslije pečenja dobro zamotat u suvu krpu i nek se oladi...bez krpe se rasuši a s krpom ostane nekako masniji i svježiji....
dena75
31.12.15. u 13:35
line
1 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Omlet s gljivama, cherry rajčicama i lukom x 2
    Uz ovakav omlet ne treba vam ništa drugo u životu. Napravite kvalitetan i ukusan doručak i sigurno je: pojeli ste kvalitetan i ukusan obrok, dugo vremena ćete biti siti i zavoljet ćete ovu kombinaciju pa ćete je htjeti često ponavljati.  Dakle,  3 jaja 1/4 glavice luka 3-4 cherry rajčice 1/4 paprike 3-4 gljive sol, papar,  par listića ružmarina 1 žlica maslinovog ulja Na tavi zagrijete maslinovo ulje i istresete dobro umućena jaja koja ste posolili i popaprili. Potom istresete u ...
  • Kremasta juha od brokule x 4
    Navečer, kad dođem kući nakon svih dnevnih obaveza, najviše volim pojesti dobru juhu. U mom slučaju, najčešće uz tu juhu spečem neki komad mesa narezan na kockice, pa ih ubacim u juhu, a ako vam meso nije potrebno, čak i juha može biti samostalan obrok.  Evo jednog dobrog recepta za ukusnu i kremastu juhu od brokule:  1 veća glavica brokule 2 žlice gheea ili kokosovog ulja 1 manja glavica luka 2 češnja češnjaka 1/2 žličice origana 1/3 žličice peršina 1/4 žličice đumbira sol, papar ...
  • Domaći pekmez od bobičastog voća i chia sjemenki x 3
    Mnogi od nas jako vole pekmeze, a kad pročitate sastav kupovnog pekmeza, isti tren vam je jasno da je količina šećera prevelika i da to nikako nije namirnica koju možete jesti do mile volje, bez panike da ćete se sutra užasnuti kad se pogledate u ogledalo.  Evo jednog jednostavnog recepta za pripremiti zdravi pekmez od bobičastog voća.  Sastojci:  200 g zamrznutog bobičastog voća 40 g chia sjemenki 1/2 llimuna, ocijeđenog Zamrznuto voće stavite u manju posudu i na laganoj vatri kuhaj...
  • Čokoladni prigrisci s bananom x 2
    Proljeće mi uvijek budi maštu i daje volje za igranje u kuhinji. Iako sam gotovo svakog proljeća na nekom režimu prehrane koji zahtijeva određena odricanja, to me ne sprječava da napravim nekakav kolač ili snack dragim ljudima. Neka bar drugi jedu i uživaju kad već ja ne mogu.  Kod ovog recepta mi je jedino problematično bilo kako ga nazvati: prigrizak je hrvatska riječ za snack, pa eto, neka budu čokoladni prigrisci s bananom.  3 banane 100 g tamne čokolade šaka i pol badema u posudi...