Domaći kruh od pirovog brašna

  • 1 komentara
  • 2 x
  • četvrtak, 31 prosinca, 2015. u 11:34

domaci kruh

Kaže neka motivacijska izreka: "Svaki dan napravite nešto po prvi put u životu!", pa sam ja zadnji dan u godini odlučila iskorisititi da prvi put u životu spečem domaći kruh! I uspjelo je! Istina, našla sam najjednostavniji recept na svijetu ;)

Pećnicu sam zagrijala na 200 stupnjeva. 

U većoj posudi sam pomiješala pirovo brašno, sjemenke, sol, steviju i kvasac. Polako sam dodavala vodu. Na više mjesta sam čitala da je kod rada s pirovim brašnom jako važno pogoditi pravu mjeru vode pa sam točno izmjerila mjeru prema receptu. Potom sam dodala ulje i sve dobro umiješala pa ostavila oko 2 sata pokriveno kuhinjskom krpom. 

Potom sam smjesu istresla na papir za pečenje na kojem je bilo malo pirovog brašna pa sam oblikovala "štrucu" prema svom kalupu. Kalup sam malo premazala maslinovim uljem, tek da se ne zalijepi. Ostavila sam i to da stoji još nekih pola sata. Također, prekriveno. 

Stavila sam u pećnicu i pekla oko 45 minuta. 

Ispalo je super! 

Kakav ti je post? 
...i bilo bi ga poslije pečenja dobro zamotat u suvu krpu i nek se oladi...bez krpe se rasuši a s krpom ostane nekako masniji i svježiji....
dena75
31.12.15. u 13:35
line
1 Komentara
Zadnji postovi od ZorroRi:
  • Lubenica i dinja na roštilju x 3
    Prošle godine sam prvi put probala te neke različite ideje pripreme sezonskog ljetnog voća, poput lubenice s čokoladnim namazom i slično. Ovogodišnju sezonu igranja s namirnicama sam započela s lubenicama i dinjom na roštilju. Dodala sam i krušku i jabuku, da sve bude šarenije, a i da isprobam što više različitog voća, pripremljenog na ovaj način.  1 jabuka 1 kruška 2 kriške lubenice 2 kriške dinje Gril tavu ili roštilj zagrijte jako dobro i samo sve voće posložite na gril. Nakon par ...
  • Runda za sve: Što to pije Martina Boss? x 8
    Ako ste pratili njezin instagram ili facebook profil, zamijetili ste da je Martina Boss posljednjih dana bila na moru. Uživancija uz plažu ili na bazenu i za nju je, kao i za mnoge druge, vrijeme opuštanja i uživanja u dobrom društvu, vremenu, ambijentu i klopi.  Srećom, imali smo priliku s Martinom provesti i neko vrijeme, a to smo i ovaj put iskoristili da "uhvatimo" neke trenutke opuštanja i zabilježimo što Martina jede, pije ili što čita kad ima više slobodnog vremena.  Dakle, što na moru ...
  • Salata od tofua s avokadom x 2
    Tofu jedem jednom u 6 mjeseci. Najčešće je to u doručku s jajima ili u nekoj salati. Za salatu je tofu vrlo jednostavan, a njegov neutralan okus omogućava mu da ga pomiješate s bilo čim želite. Ja sam ga nekidan pomiješala s avokadom, a kako je i on prilično neutralnog okusa, bilo je potrebno jako puno začina da ova večera dobije malo jaču aromu.  1/2 avokada 100 g svježeg ili dimljenog tofua 1 žlica maslinovog ulja 1 žlica limunovog soka (svježe cijeđeni limun) miješani začini: ružmari...
  • Za one koje volite: Chia puding s kivijem x 4
    "Ljubav ide kroz želudac", izlizana je fraza kao stari tepih. No, ako je malo preokrenemo pa sebe postavimo na mjesto subjekta u toj rečenici, onda je možemo shvatiti i u kontekstu zdravlja i brige o samome sebi. Kvalitetno jesti = voljeti sebe. Dobre si obroke pripremati, uživati u hrani koju jedete, paziti pri odabiru namirnica, jesti redovno... sve su to karakteristike osobe koja vodi brigu o sebi, svome zdravlju i - voli sebe. A jasno je, ako ne volite sebe, teško da možete voljeti ikoga ...