Prilično sam sigurna da se većina nas može složiti da su čokolada i omiljeni maslac od orašastih plodova dobitna kombinacija. Samo razmislite da sada možete uživati u sloju kokosa i indijskih oraščića, pekmeza od malina i chia sjemenki i šećera na kraju- čokolade. I uz sve to što da vam sad kažem da su ujedno prirodno bez glutena i rafiniranih šećera te veganski. Voljeli bi me zauvijek, zar ne ? Hajde da se bacimo na izradu recepta koji će vas ostaviti bez teksta.
Sastojci za čokoladni sloj:
-80 g kakao maslaca
-40 g ekstra djevičanskog kokosovog ulja
-3-4 žlice javorovog sirupa
-4 žlice kakao praha
Sastojci za pekmez od malina i chia sjemenki:
Pekmez od malina i chia sjemenki
Sastojci za bijeli sloj:
-4-5 žlica maslaca od indijskih oraščića
-1 1/2 žlica kokosovog brašna
-1 1/2 žlica punomasnog gustog kokosovog mlijeka
-1 1/2 žlica javorovog sirupa
Priprema:
Za čokoladni sloj na vodenoj pari lagano rastopite maslac, ulje i sladilo. Nakon što se smjesa ohladila dodajte kakao prah i pomiješajte. Uzmitesilikonske kalupe za muffine i svaki muffin premažite s kokosovim uljem. Svaki kalup napunite s dvije žlice smjesa od čokolade i stavite u hladnjak ili zamrzivač da se stisne. Ostatak čokolade sasčuvajte za završni sloj. Nakon što se čokolada stisnula u svaki kalup stavite malo pekmeza od malina. Na to stavite bijeli sloj. Da biste napravili bijeli sloj sve sastojke pomiješajte u zdjeli. I za kraj prelijte ostatkom tamne čokolade. Vratite u hladnjak ili zamrzivač na nekoliko sati da se stisne. U slast !
Objavljeno 16.05.2020.