Ne znam kako mi se to dogodilo, ali na grašak kao namirnicu sam u potpunosti zaboravila. Hm, bilo je vrijeme da to odmah ispravim.
Iako je prva asocijacija bila rizi-bizi, to ne priznajem, trebao mi je grašak u jednoj malo drugačijoj verziji u kojoj će dominirati.
I tako sam guglajući došla do jednog recepta, a to su ove polpetice od graška. Evo kako ih brzo i jednostavno pripremiti.
I da, sigurna sam da ćete uživati, moji ukućani bome jesu, a neki čak i nisu ljubitelji ove mahunarke.
Sastojci
300 g graška
1 žlica posnog sira
svježi peršin
1 žlica integralnog brašna
1 jaje
žličica kumina
himalajska sol, papar
Priprema
Skuhajte grašak. Prebacite ga u blender, dodajte malo soli i kumina i usitnite u blenderu.
Smjesu prebacite u veću zdjelu, dodajte joj integralno brašno, nasjeckani peršin, sir, jaje.
Dobro promiješajte, oblikujte polpetice rukom i stavite ih nježno na dobro zagrijanu tavicu s kokosovim uljem.
Dodatak uz polpete može biti grčki jogurt s vlascem u funkciji umakića.
Objavljeno 05.02.2019.