Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Ovih dana odluka je pala na kozice!

Kozice su najčešća vrsta morskih plodova koji završavaju na našim stolovima.

Zanimljivo kod njih je to što su kozice niskokalorične, sadrže manje od 100 kcal na 100 g namirnice, a njihov nutritivni profil izuzetno je zanimljiv.

Naime, one uopće ne sadrže ugljikohidrate, dok gotovo 90% energetske vrijednosti dolazi od proteina, a ostatak od masti.

Stoga, evo jednog recepta koji bi vam se mogao dopasti ako ste ljubitelji kozica kao ja...

Sastojci

repovi kozica (očišćeni)
med
soja sos
usitnjeni luk
usitnjeni svježi đumbir
protisnuti češnjak
kokosovo ulje u spreju
malo vode
sok od limete (ili pola limuna)
malo sezamovih sjemenki


Priprema

U široj i dubljoj tavi zagrijte malo kokosovog ulja. Prethodno oprane, očišćene i osušene kozice (najbolje u papirnatnom ručniku) stavite na tavu.

Lagano ih pržite. Paralelno u manjoj tavici kratko popržite luk. Potom mu dodajte đumbir i promiješajte. Nakon toga ubacite i češnjak. Sve to skupa pržite oko minutu, miješajući.

U zasebnoj posudici pomiješajte soja sos i med pa prelijte preko smjese luka, đumbira i češnjaka te sve lagano pomiješajte. Umak dodatno prelijte i s nekoliko žlica vode pa onda cijelu smjesu pridružite  kozicama u drugo tavi.

Ostavite sve skupa na laganoj vatri još 5 minuta uz nježno miješanje.

Po kozicama na tanjuru lagano pošpricajte sok od limete ili limuna (on uvijek da posebnu aromu jelu) i pospite ih sezamovim sjemenkama.

Poslužite toplo uz kakvu osvježavajuću salatu za raniju i konkretniju večeru. U mom slučaju se ovo dogodilo onaj dan kada sam "slabije" ručala. 

Ovo jelo je nadasve ukusno, aromatično i jednostavno za pripremu (ako zanemarite dio s čišćenjem kozica). 

Objavljeno 05.03.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija