Ove okruglice su zapravo alternativa klasičnim knedlama od krumpirovog tijesta. U ovoj verziji tijesto se pak izrađuje od svježeg sira i griza i zato su puno jednostavnije za napraviti.
Osim što je tijesto u ovom slučaju puno mekanije, ujedno je i rahlije, laganije i finijeg okusa.
Pa, ako ste ljubitelji knedli općenito, možda biste trebali isprobati i ovu inačicu okruglica od griza. Prefino, garantiram!
Sastojci
250 g svježeg sira
30 g maslaca
150 g oštrog brašna
1 do 2 žlice griza
1 jaje
malo stevije
1 vanilin
malo soli
naribana limunova korica
Priprema
Pomiješajte sve navedene sastojke.
Okruglice će biti mekše ako dodate više griza, ali imajte na umu da će smjesa biti nešto rjeđa u odnosu na onu na koju ste možda navikli.
Tijesto bi trebalo odstajati barem 1 sat u hladnjaku.
Dobro pobrašnite ruke i voće po odabiru (u ovom slučaju, ja sam išla na klasiku, šljive, ali možete staviti jagode, marelice ili slično sezonsko voće ) zamotajte u okruglicu.
Okruglice stavljajte nježno u proključalu vodu i čekajte da isplivaju. To je znak da su gotove.
Uvaljajte ih u pržene mrvice sa šećerom (a i ne morate).
PS: Meni je ovo neki dan bila večera (smijeh).
Objavljeno 13.03.2019.