S povrtnim popečcima zaista ne možete pogriješiti. Ali baš nikad! Jednostavno se pripremaju, ukusni su, a verzija koju vam donosim u nastavku je i bezglutenska. Sve što vam treba su mrkve i tikvice te još nekoliko sastojaka koje sigurno imate kod kuće...
Sastojci
2 nasjeckane mrkve
2 nasjeckane tikvice
1 usitnjeni luk
1 režanj češnjaka
2 žlice bademovog brašna
2 jaja
1 dl maslinovog ulja
prstohvat soli
Priprema
Nasjeckanu mrkvu i tikvice stavite u cjedilo i pospite soli. Ostavite povrće tako 10 minuta da stoji, a zatim iscijedite sve rukama.
U veću posudu stavite iscijeđenu mrkvu, tikvice te luk, češnjak (usitnjen ili zgnječen), bademovo brašno i jaja i miješajte rukama dok se ne sjedini.
Na zagrijano ulje na tavi žlicom dodajite smjesu, definirajte uštipak i pržite ga sa svake strane 2-3 minute, dok ne porumene. Poslužite kao večeru ili kao prilog ručku.
Objavljeno 22.01.2019.