Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Energetske pločice sa orašidima

Skoro paleo ploškice sa orašidima i rižinim sladom, skroz crunchy i zarazne!

Brzo su gotove, priprema je jednostavna, nema smisla više kupovati ovakve ploškice.

Slažete se?

 

Sastojci za 15-ak ploškica

200 g sirovih indijskih oraščića

130 g sirovih badema

30 g amaranth popsa sa medom*

60 g sušenih brusnica/grožđica

2 žlice oljuštenih sjemenki konoplje

žličica cimeta, opcionalno

120 g kikiriki maslaca**

50 g extra djevičanska kokosova ulja

140 ml rižina sirupa

 

Kockice tamne čokolade možete utisnuti na vrh prije pečenja.

 

*Umjesto amaranth popsa, mogu ići i puffed quinoa.

**Umjesto maslaca od kikirikija, može ići tahini ili neki drugi maslac od orašida.

 

Indijske oraščiće, bademe i brusnice nasjeckati na grubo, nožem.

Kikiriki maslac, ulje i rižin slad otopiti kratko na umjerenoj vatri, miješajući.

Oraščićima dodati popse, cimet i oljuštene sjemenke konoplje, zatim preliti mokru smjesu preko suhih sastojaka.

Sve sastojke dobro promiješati i sipati na pleh obložen masnim papirom, debljine prsta ili malo više.

Ploškice će biti super malo "deblje".

 

Ravnomjerno raspodijeliti smjesu, izravnati vrh i staviti peći na 160C stupnjeva otprilike 15 minuta.

Smjesa će omekšati naravno, sjediniti se i lagano zapeći.

Rižin slad je izvrstan zaslađivač jer je jako gust i jak, kao ljepilo, pa je izvrstan za ove ploškice.

 

Gotove pločice izvadite i ostavite na plehu da se smjesa ohladi i stvrdne.

Nakon nekog vremena možete prebaciti i u hladnjak da bude skroz čvrsta i onda razrezati na željene ploškice.

 

Možete ih čuvati na sobnoj temperaturi ili da dulje potraju u frižideru.

Na hladnome će biti i čvršće.

 

Uživajte!

 

 

Objavljeno 28.02.2019.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija