Skoro paleo ploškice sa orašidima i rižinim sladom, skroz crunchy i zarazne!
Brzo su gotove, priprema je jednostavna, nema smisla više kupovati ovakve ploškice.
Slažete se?
Sastojci za 15-ak ploškica
200 g sirovih indijskih oraščića
130 g sirovih badema
30 g amaranth popsa sa medom*
60 g sušenih brusnica/grožđica
2 žlice oljuštenih sjemenki konoplje
žličica cimeta, opcionalno
120 g kikiriki maslaca**
50 g extra djevičanska kokosova ulja
140 ml rižina sirupa
Kockice tamne čokolade možete utisnuti na vrh prije pečenja.
*Umjesto amaranth popsa, mogu ići i puffed quinoa.
**Umjesto maslaca od kikirikija, može ići tahini ili neki drugi maslac od orašida.
Indijske oraščiće, bademe i brusnice nasjeckati na grubo, nožem.
Kikiriki maslac, ulje i rižin slad otopiti kratko na umjerenoj vatri, miješajući.
Oraščićima dodati popse, cimet i oljuštene sjemenke konoplje, zatim preliti mokru smjesu preko suhih sastojaka.
Sve sastojke dobro promiješati i sipati na pleh obložen masnim papirom, debljine prsta ili malo više.
Ploškice će biti super malo "deblje".
Ravnomjerno raspodijeliti smjesu, izravnati vrh i staviti peći na 160C stupnjeva otprilike 15 minuta.
Smjesa će omekšati naravno, sjediniti se i lagano zapeći.
Rižin slad je izvrstan zaslađivač jer je jako gust i jak, kao ljepilo, pa je izvrstan za ove ploškice.
Gotove pločice izvadite i ostavite na plehu da se smjesa ohladi i stvrdne.
Nakon nekog vremena možete prebaciti i u hladnjak da bude skroz čvrsta i onda razrezati na željene ploškice.
Možete ih čuvati na sobnoj temperaturi ili da dulje potraju u frižideru.
Na hladnome će biti i čvršće.
Uživajte!
Objavljeno 28.02.2019.