Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Pita od sira, maka i jabuka

Pozdrav svima! 

Evo i mene da vam se pridružim. Poslala sam prošlih dana par recepata pa sam, nakon što sam dobila zaista super reakcije, odlučila vam se pridružiti. Za one koji su propustili moje recepte, možete ih pročitati klikom na linkove: 

Zdravi kruh s orašastim plodovima

Rolice s piletinom - kodnog imena "smrt hrenovkama" :)

Zapečena piletina s curryjem i batat/krumpir s medom

Šumska vila

Da vam se ukratko predstavim: Ja sam Sanja Frleta, imam 27 godina i živim u Šibeniku. Imam kćerkicu Karolinu koja ima 3 godine. 

Ljubav prema fitnesu se dogodila prije 2 godine kad sam, poslije poroda, željela ojačati leđa jer sam imala velikih problema. Nisam bila u mogućnosti ići u teretanu, pa sam sama kod kuće vježbala, većinom bodyweight vježbe uz jedan rekvizit - bocu vode kao uteg. ;)

Kako sam bila dosta smršavila kasnije sam odlučila krenuti u teretanu da se malo "povećam". U međuvremenu sam dobila priliku voditi grupne programe i odlučila upisati Fitnes učilište. Sada sam pri kraju, a nakon toga imam jos ciljeva: Jedan je nastaviti se skolovati i možda otići i na fitness natjecanje. 

Toliko od mene za početak. Najbolje da krenem s onim zbog čega sam ovdje: hranom! 

Za prvi recept, donosim vam jednu tortu koja je zapravo - pita od sira, maka i jabuka.

pita mak jabuke

Ja sam je radila u obliku torte jer mi je to najmanji kalup kojeg imam (18cm). Iskreno, ovo sam radila prvi put pa sam išla idejom da ću, ako radim malu količinu, malo morati baciti ako nešto ne uspije kako sam planirala ;)

Sastojci za tijesto: 

  • 1 jaje
  • 200 g crnog brašna
  • 100 g šećera (ja sam osobno stavila puno manje)
  • 55 g kokosovog ulja
  • 1/2 žličice praška za pecivo ili soda

Kokosovo ulje rastopiti i dodati u ostale sastojke. Pola tijesta staviti na masni papir - rukama utisnuti jer se tijesto mrvi i staviti peći na 180°C 10min.

Za to vrijeme napraviti kreme:

Krema 1:

  • 50 g maka (tko voli može staviti i više)
  • 1 jaje
  • 1 velika slatka jabuka
  • šećera po želji, barem 30-ak g (ovisi koliko volite okus maka ??)

Krema 2:

  • 400 g svježeg sira
  • 100 g posnog sira
  • malo korice limuna
  • 2 jaja
  • opet šećera po želji, barem 50g

Krema 1

Pola jabuke naribati, a pola na kockice izrezati. Staviti u mak i jaje i sve skupa izmiješati.

Krema 2

Mikserom miješati sir, jaja, šecer i limun dok se sve lijepo ne poveže.

Kada prodje 10minuta da se tijesto peklo, izvaditi ga i staviti kremu 1 i odmah kremu 2. Uzeti drugu polovinu tijesta i rukama izmrviti preko. (Možete i izribati na ribež, ali ovako manje sudja uprljate ??).

Vratiti u pećnicu na istu temp. 35-40 minuta, dok lijepo ne pozlati po vrhu.

Čekati da se dobroooo ohladi... Ja naravno nisam dovoljno čekala, pa mi je sredina bila malo mekana, ali to me nije spriječilo da uživam! ??

Probajte i javite dojmove ;)

Objavljeno 25.11.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija