Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Strong first

„You can be anything you want… But you must be strong first.”
Ovo su riječi Pavela Tsatsouline-a, koji je među najkarizmatičnijim osobama u svijetu tjelesne i zdravstvene kulture. Namjerno sam rekao TJELESNA i ZDRAVSTVENA KULTURA a ne fitness, jer to što on radi i jest puno više od samog fitnessa.

Do nedavno, Pavel je bio Chief instructor u organizaciji RKC (Russian kettlebell certifitacion). Promjene su se dogodile naglo, iako su se zapravo dugo pripremale... Pavel je prestao biti obnašatelj te dužnosti, a nedugo nakon toga većina eminentnih istrukotra ili nije produžila svoje ugovore, ili su dali otkaz na mjestu instruktora u istoj organizaciji. Kao što gospodi i priliči, svi oni će odraditi već prije ugovorene obveze prema RKC-u.

Skoro 2 mjeseca se čekao drugi Pavelov korak, a onda se pojavila nova organizacija pod imenom STRONG FIRST. Ime sve govori. SNAGA je broj 1. A, SNAGA je vještina! Dakle, treningu se pristupa kao poligonu za razvoj. U pitanju nije „workout“ nego „practice“ gdje je imperativ sigurnost, zdravlje vjebača i kvalitetna tehnika.  

Već 12 godina se bavim Iwama Takemusu Aikido-om (Iwama ryu) čija pedagogija ima identičan pristup - ako se radi kako treba. Bio sam na puno raznih seminara borilačkih vještina, čak sam i organizirao mnoge. Kao fizioterapeut sam pohađao jako puno tečajeva i radinonica, a na nekima sam i asistirao. Ipak, mogu reći da mi je Kettlebell instruktorsko certificiranje jedno od dražih. To su bila 2 dana konstantog učenja pod teškim teretom,  a moja psihofizička priprema je trajala puno duže. Imaš kettlebell u ruci (24 kg ili teži) dok slušaš, zapisuješ i pamtiš. David Whitley je bio moj team leader. Nije nas štedio :) a bome ni sam Pavel.

Hardstyle. Jednostavno i učinkovito.  

Nakon 3 dana muke i dugotrajnijih priprema, ipak se sve isplatilo. Postao sam jedan od mnogih, Certificirani RKC instruktor. Mogu reći da sam dosadašnje svoje znanje usmerio u tom pravcu jer vjerujem u staru narodnu: „Nema terapije do kineziterapije (terapije pokretom)“.

Zato sve što imam reći je „If you wanna be the best - learn from the best“.  Tako da je moja odluka da dalje slijedim ovu gospodu sasvim logična.
POWER TO YOU!

Ovo su imena ljudi koji sada predstavljaju STRONG FIRST:


SFG Masters
Jon Engum
Dan John
Brett Jones
Geoff Neupert
Peter Lakatos
Mark Reifkind
Dave Whitley


SFG Seniors
Tommy Blom
Shaun Cairns
Dr. Mark Cheng
Dr. Michael Hartle
Brad Nelson
Doug Nepodal
Karen Smith
Franz Snideman
Mark Toomey
Phil Scarito
Zar Horton
Fabio Zonin


SFG Team Leaders
Lauren Brooks
Michael Castrogiovanni
Andrea U-Shi Chang
Lance Coffel
Betsy Collie
Paul Daniels
Ron Farrington
Steve Freides
John Heinz
Dr. Chris Holder
Gabi Katschthaler
Jeremy Layport
Jason Marshall
Dr. Ricardo Nieves
Michael Rendle
Dr. Prentiss Rhodes
Dustin Rippetoe
Delaine Ross
Yoana Teran
Robert Budd

 

Objavljeno 27.11.2012.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji14komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji14komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija