Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Kettlebell Snatch test

U Centru Miketa prošli tjedan je protekao u znaku kettlebell Snatch testa.

Ponukan mnoštvom upita od stvarnih ljudi i raznih Facebook profila kako se zapravo pripremiti za Snatch test, pokušat ću vam malo olakšati pripremu.

Što je zapravo SNATCH test? Jednostavno: za  5 minuta treba napraviti 100 Snatch-eva. Muškarci to rade sa Kettlebellom od 24 kg, a curke sa 12 kg. Naravno, ovo su propozicije, ali o vašem individualnom trenutnom stanju ovisi sa kojom kilažom ćete raditi.

Kao prvo trebamo imati početnu točku, a to je koliko zapravo možete napraviti snatcheva sa 24 kg ili 12 kg u 5 minuta J. Jednostavnije ne može. Kada imamo polaznu točku onda krećemo.

Kao prvo, nastojte se dobro sprijateljiti sa kettlebellom sa kojim mislite raditi snatch-eve. Snage nikada nije previše pa je dobro da se prethodno pozabavite sa PRESS-ovima i TGU. Naravno, to trebate raditi sa 24kg. No, o razvijanju više snage i izdržljivosti ću više pisati u nekom drugom tekstu, a sada ću se posvetit samom snatch testu. Stoga, ovo su savjeti za one koji su već na TI sa kettlebellom od 24 kg ili 12 kg.

Osim što trebamo znati koliko se ukupno snatcheva može napraviti u 5 minuta, dosta je bitno utvrditi koliko ih možete izvesti jednom rukom, odnosno sa jednom promjenom ruke. Neovisno o tome možete li napraviti 3, 5 ili 20 ponavljanja (20 komada je sasvim ok Cool), unaprijedit ćete se slijedite li ovaj program.

 

Program:

  • PON: 70% Serija1 (7Lj/7D) Serija 2 50% (5Lj/5D)      * 1 + trening teškog inteziteta
  • SRI:  60% Serija 1 (6Lj/6D) Serija 2 60% (6Lj/6D)     * 2 + trening srednjeg intenziteta
  • PET: 80% Serija 1 (8Lj/8D) Serija 2 40% (4Lj/4D)      *1  + trening laganog  intenziteta + Snatch party trening Laughing

To na kraju zvuči ovako: nakon što ste odradili prvi dio svog treninga, ulovite kettlebell i napravite 7 ponavljanja lijevom rukom, malo odmorite pa odradite drugu seriju. Zatim promjenite ruku. Ovo radite čisto da se sprijateljite sa snatchevima i da poboljšate grip.

Ipak, to nije sve. Petkom radite veseli SNATCH program na sljedeći način.

Danas je glavni dio treninga SNATCH. Na početku svake minute odradite 5 snatcheva jednom pa odmah drugom rukom. Odmarajte do slijedeće pune minute. Ponavljajte minimum 5 minuta (5 serija). Optimum je 10 minuta. Slobodno napravite pauzu u trajanju od 1 minute nakon 5. serije. Svaki  tjedan povećajte si broj SNATCH-eva do ne dođete do 10/10. Možete napraviti 5 minuta sa recimo 8/8 a ostalih 5 minuta sa 5/5. Nije bitno. Gradite si trening postepeno. Pazite i čuvajte dlanove.

Nakon 6 tjedana napravite snatch test te probajte napraviti  više ponavljanja jednom rukom.

Vaši treninzi se trebaju bazirati na osnovnim vježbama: SWING, PRESS, TGU, GOBLET SQUAT. Zapamtite da su swingovi mama a pressovi tata od snatcha Wink.

Kako je to izgledalo bacite oko na filmiće Laughing

TEST 1

TEST 2

TEST 3

Snatch sa 32 kg

Objavljeno 08.11.2012.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji13komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji13komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija