Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Kettlebell Complex

 

Complex je naziv za seriju kompleksnih vježbi sa jednim ili dva kettlebella iste kilaže. Izvode se bez pauze među vježbama. Prava snaga i efikasnost kettlebell treninga se ogleda u ovakvom protokolu. Jednostavno - uzmete kettlebell u ruke i počnete raditi. Nema dodatnih ploča koje morate stvaljati na šipku i ne trebate imati previše prostora za izvođenje vježbi. Kettlebell je rekvizit koji zauzima malo mjnesta i uvijek ga možete imati pri ruci.


U današnje vrijeme ima mnoštvo metoda treniranja. Ima onih koji rade na dobivanju snage, izdržljivosti, izgledu, gubljenju masnog tkiva ili samo radi čiste zabave. Sa kettlebell treningom dobijete sve navedeno. Ali i više od toga! U ruci cijelo vrijeme imate težinu koju morate kontrolirati kroz razne oblike kretanja, tako da izgleda kao da se borite protiv njega. Skoro kao sparing ili još bolje; gimnastika sa utegom. Kettlebell se giba bez prestanka u svim različitim smjerovima ovisno o njegovoj masi, jačini Vašeg zamaha i Vašoj trenutnoj općoj spremi. Mijenja brzinu i putanju za razliku od opterećenja na nekoj spravi u teretani. Da bi se kompleksi radili treba znati izvoditi vježbe kako treba jer nitko od nas ne trenira za ozljedu nego da bi bili funkcionalniji i zdraviji. Kompleksi su idealan prikaz funkcioniranja cijelog tijela u realnim životnim, borbenim i radnim situacijama.


Počnite sa težinom koja iznosi 60% vašeg maksimuma; za prosječnog muškarca 16 kg, a za curu 8 kg. Napredniji mogu uzeti i veće težine, ali uvijek je bolje krenuti lakše. Kako napredujete povećavajte težinu, broj ponavljanja, broj serija, vrstu i raspored vježbi, a odmor smanjujte. Kombinacija je bezbroj, ali ne pretjerujte. Ponata treninga je povećanje snage i izdržljivosti te gubitak masnog tkiva. Varijacija zbog same varijacije nije dobra. Stavite naglasak na ono što Vam je trenutni cilj a tehnika i sigurnost moraju biti na prvom mjestu.

Pogledajte ova dva primjera kako to može izgledati:

Complex sa  jednim kettlebellom

Complex sa  dva kettlebella

Ne kukaj nego radi!

Objavljeno 06.02.2013.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji4komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji4komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija