Physio Sport

Physio Sport je novi, drugačiji i jedinstveni centar koji sinergistički radi na polju estetike, fizioterapije, kineziterapije, rehabilitacije i osobnog treninga.

 


Pristup klijentu je potpuno individualan i podrazumijeva  kompletnost usluge, od analize stanja, funkcionalne dijagnostike, dijagnostike estetske forme, do definiranja vrste i oblika tretmana bilo u segmentu lokomotornog sustava ili u području tretmana kože i potkožnog tkiva.

Saznanje da suvremeni način života pored ugodnih, olakšavajućih i tehnološki zanimljivijih  i dobrih, donosi i cijeli niz neugodnih i nepoželjnih stvari, postaje sve jasnije i bolnije. Neprestani stresovi, predugo sjedenje uz premalo gibanja, prekomjerna tjelesna težina, nepravilna prehrana - sve to predstavlja opterećenje za naš organizam. To se najbolje očituje na našem zdravlju, a potom i izgledu tijela, koji postaju iz dana u dan sve lošiji.

Naša misija i naš zadatak je pružanje vrhunske estetske, zdrastvene i fitness usluge s ciljem da svaki susret  bude jedinstven, a rezultati osjetni i vidljivi već nakon prvog tretmana.

Bez obzira želite li na kontroliran i siguran način skinuti višak kilograma, dovesti svoje tijelo i zdravlje u formu, postići bolju kondiciju, oblikovati kritične zone, smanjiti ili izgubiti celulit, riješiti se akutnih i kroničnih bolova u leđima i vratu, osigurati si ugodnu i suvislu masažu, brže i kvalitetnije zacijeliti ozljede lokomotornog sustava, pripremiti svoje tijelo za mogući period neaktivnosti (pripreme za operativne zahvate) ili si osigurati kvalitetan postoperativni oporavak, rješenje ćete dobiti kod nas u PHYSIO · SPORT centru.

Kompletnost naše usluge podijeljena je u tri osnovna područja:

Aktivne terapije - proaktivna terapija, rehabilitacija, kineziterapija, fizioterapija

Estetski i relaksirajući tretmani - anticelulitni i tretmani mršavljenja, limfna drenaža, medicinske, sportska i antistres masaža, vakuum tretmani

Osobni fitness tretmani - Pilates Reformer trening, EMS trening, Power Plate, Slim Beam trening sistem, Cardio Motion & Rehab trening

Stalnu kontrolu i nadzor vašeg zdravlja, funkcionalnost i shaping vašeg tijela provodi iskusan i stručan tim vrsnih fizioterapeuta, kineziterapeuta, kineziologa i profesionalnih fitness trenera.  

Besplatno savjetovanje i usmjeravanje je sastavni dio naše usluge, bez obzira da li je usmjereno na područje nutricionizma, terapija i vježbanja ili estetskih tretmana.

AKTIVNE TERAPIJE

PROAKTIVNA TERAPIJA

Razlikuje se od konvencionalne fizioterapije prvenstveno u integrativnom pristupu ozljedi ili bolnom stanju. Proaktivni pristup terapiji sagledava cijelo tijelo i primaran je cilj pronaći uzrok , a tek potom tretirati njegovu manifestaciju (najčešće u vidu boli i nemogućnosti pokreta). Zbog toga se ne koristi većina standardne opreme za fizikalnu terapiju već one tehnike koje vraćaju prirodan balans lokomotornog sustava poput vakuuma, limfne drenaže, radiovalova, UZV, manuelnih tehnika, refleksoterapije, itd...

REHABILITACIJA

Današnji način življenja, stres, nedostatak kretanja, korištenje prisilnih položaja (dugotrajno sjedenje, prekomjerno korištenje računala…) pogoduju razvoju zdravstvenih problema kod svih dobnih skupina.

Program rehabilitacije se provodi kod: ozljeda zglobova, mišića i ligamenata,  sportskih ozljeda, pojave sindroma prenaprezanja, lumbaga, lumboishialgije,  epikondilitisa, tendinitisa...

KINEZITERAPIJA

Kineziterapija je grana fizikalne medicine koja koristi posebno uvjetovan i programiran pokret u liječenju i rehabilitaciji pojedinih  ozljeda, poremećaja lokomotornog aparata i bolesti .

Individualnost kineziterapije bitan je zahtjev koji se mora poštovati, a očituje se u zadovoljavanju autentičnih potreba klijenta temeljenih na aktualnom fukcionalnom i zdravstvenom statusu osobe .

Ciljevi kineziterapije su: uspostavljanje, održavanje ili povećanje opsega pokreta,  održavanje i povećanje mišićne snage, povećanje izdržljivosti,  razvijenje ili poboljšanje koordinacije, povećanje brzine pokreta, poboljšanje stava i položaja tijela, poboljšanje funkcije pojedinih organskih sustava,  kondiciranje organizma.

FIZIOTERAPIJA

Fizikalna terapija je grana medicine koja proučava biološko djelovanje pojedinih oblika fizikalne energije i njihovu primjenu u dijagnostici, liječenju, prevenciji i rehabilitaciji bolesti, ozljeda i prirođenih mana. Koristi se u tretmanu velikog niza bolesti od jednostavnih poremećaja pokretljivosti do složenih kognitivnih poremećaja.

U liječenju se koriste magnetizam, elektricitet, mehanička energija, toplina, zvuk i svjetlost. S razvojem medicinske znanosti i znanosti općenito dostignuća fizikalne medicine sve su veća, pa je i struka bogatija novim spoznajama i sve učinkovitija.

ESTETSKI I RELAKSIRAJUĆI TRETMANI

RF OBLIKOVANJA TIJELA koristimo za zatezanje i oblikovanje ruku, nogu, leđa, trbuha, bedra i bokova, te za poboljšanje izgleda i stanja strija. Masne stanice primaju RF energiju i postaju ozljeđene. Glycerin tripalmitate iz masnih stanica izlazi i pirolizom ide u FFA i glicerin djelovanjem LPL-a. Slobodne masne kiseline idu u krv, susreću se sa serumom proteina, zatim idu u jetru, kroz koju se oslobađaju iz tijela. Može se osjetiti skupljanje kože, a bore i strije se smanjuju.

VAKUUM RDT TERAPIJA jedinstvena kombinacija pulsnog vakuuma i posebno oblikovanih aplikatora sa rotirajućim kuglicama stvara kružni kožni nabor dok se istovremeno provodi masaža te povećava rastezljivost elastičnog tkiva. Vezivno tkivo ponovno postaje elastično, koža je ponovno glatka, čvrsta i napeta bez traga celulita.

ANTICELULITNA MASAŽA  Neprestani stresovi, predugo sjedenje uz premalo gibanja, prekomjerna tjelesna težina, nepravilna prehrana  sve to predstavlja dodatno opterećenje za naš organizam, i kao takvo se očituje na izgledu tijela.  Anticelulitnim tretmanima poboljšavamo poremećenu mikrocirkulaciju, stimuliramo metabolizam i limfni sustav te ubrzavamo izlučivanje otpadnih tvari. Tretman pomaže ubrzanom i poboljšanom prodiranju aktivnih supstanci iz anticelulitnih krema i drenažnih ulja.  Celulit se stvara u vezivnom tkivu, a sastoji se od masnoće, vode i otpadnih toksičnih tvari. Kroz masno vezivno tkivo neprestano kruže hranjive tekućine: voda, krv, limfa, koje njima raznose kisik i hranjive sastojke čisteći ga od štetnih tvari. Tretmanima tretiramo određene celulitne otekline na pojedinim područjima tijela kako bi se izravno djelovalo na cirkulaciju krvi. Posebno pomaže onim dijelovima tijela na koje se teško utječe vježbanjem kao što je unutrašnja strana koljenja ili gornji vanjski dio bedara. Masažom se može točno prići ugroženom području i prilagoditi intenzitet dodira individualnim pristupom.

LIMFNA DRENAŽA Neizostavan je tretman svakog programa mršavljenja i uklanjanja celulita. Njome se potiče optok limfe u tijelu i tako ubrzava otplavljivanje toksina i otpadnih tvari iz organizma. Kolajući cijelim tijelom, odnosi otpadne tvari i odlaže ih u limfne čvorove smještene u određenim zonama po tijelu koji služe kao filteri. Tijekom tretmana stimuliraju se upravo te zone (točke) kako bi se ubrzao optok. Može se izvoditi ručno ili pomoću aparata za limfnu drenažu. Uz prethodne upute o prehrani i pijenju tekućine, ovakvim načinom tretiranja masnog tkiva i celulita može se znatno umanjiti tjelesna težina i riješiti celulit s problematičnih područja bez velikih odricanja.

MEDICINSKA MASAŽA Masažom djelujemo na mišićni, limfni i živčani sustav. Medicinska masaža se primjenjuje u svrhu liječenja kod različitih oboljenja i kombinira se s raznim drugim metodama fizikalne terapije (vježbe, elektroterapija, ultrazvuk itd.). Medicinska masaža ima vrlo povoljan učinak na uklanjanje miogeloza, mišićnih spazama te dovodi do osjećaja opuštenosti, ugode te ima sedativno djelovanje. Pospješuje zagrijavanje i pojačava cirkulaciju te opskrbljuje tkivo kisikom. Održava mišiće zdravima, gipkima, manje podložnim ozljedama, povećava opseg kretnji, ubrzava proces jačanja. Zahvati su dozirani po intenzitetu i prilagođeni bolnim mjestima.

SPORTSKA MASAŽA Sportska masaža pomaže poboljšanju tjelesnih sposobnosti kod treninga, izvodi se prije, za vrijeme i poslije treninga. Pospješuje zagrijavanje radi pojačane cirkulacije. Zbog pojačanog mišićnog napora dolazi do nakupljanja veće količine mliječne kiseline. Zbog toga je važna za oporavak, povećava opseg kretanja i snagu ozlijeđenih mišića, te ubrzava proces jačanja.

ANTISTRES MASAŽA Masaža koja uz pomoć esencijalnih ulja individualno prilagođenih ima ogromno djelovanje na raspoloženje i aktivno služi preventivi zdravlja i rejuvenaciji. Naime stres se u našem tijelu najčešće nakuplja u obliku napetosti, miogeloza sa blokadama cirkulacije koje su uzrokovane različitim faktorima. Sa ovom masažom možemo znatno reducirati bol i uspješno otkloniti napetost, obnoviti vitalnost i životnu energiju. Ona je dobra osnova za uspostavljanje dobre cirkulacije i limfnog toka, što je osnova za dobru detoksikaciju i izlučivanje toksina.

OSOBNI FITNESS TRETMANI

EMS (ELEKTRIČNA STIMULACIJA MIŠIĆA) (www.xbodytraining.com)

EMS je trening kod kojeg se redovite mišićne kontrakcije pojačavaju pomoću električnih impulsa.  Trening se sam po sebi može provoditi s više ili manje aktivnosti, s većom ili manjom dinamikom, različitim opsegom pokreta, kao i kroz izometriju i kroz izotoniju...

EMS treningom u samo 2 x tjedno po 20 minuta postižemo nevjerojatne učinke na zdravlje, razvijamo mišićnu snagu i oblikujemo tijelo. EMS učinak i napredak možemo vidjeti već nakon prvih 6 do 8 treninga, bez obzira radi li o početniku rekreativcu, fitness treneru ili profesionalnom sportašu. Iako je kod rekreativaca EMS trening sam po sebi dostatan, naša prednost u području istoga leži u činjenici da ga znamo i možemo kombinirati s drugim oblicima i formama treninga i terapija i na taj način još i više ubrzati i poboljšati trenažne rezultate.

POWER PLATE TRENING

PP je vibracijski, odnosno akceleracijski trening. Princip akceleracijske tehnologije (Acceleration Technology™) bazira se na  stimulaciji prirodnog odgovora tijela na vibraciju. Ljudsko tijelo izloženo upravo ovakvim, harmoničnim vibracijama kakve su Power Plate®-ove, odgovara refleksnom kontrakcijom mišića – vibracije se prenose  kroz  tijelo, aktivirajući mišićne kontrakcije između 25 i 40 puta u sekundi. Ove kontrakcije rezultiraju povećavanjem mišićne snage, cirkulacije i djelotvornosti u samo 15 minuta vježbe 3 puta tjedno.

Power Plate® sprave čine premium skupinu  sprava za vježbanje s ugrađenom vibracijskom tehnologijom  preciznih valova ravnomjerno raspoređenih po cijeloj platformi (Precision Wave Technology™).

SLIM BEAM TRENING SISTEM

Slim beam trenažer posebno je dizajniran za provođenje funkcionalnog treninga s ciljem razvoja snage, treninga koji pojačava mišični tonus, razvija izdržljivost, kordinaciju i ravnotežu, no isto tako je namijenjen procesu rehabilitacije, predoperativnih priprema organizma ili postoperativnih terapeutskih tretmana.  Vanjsko opterećenje se prenosi preko kinetičkih zglobova pokretljivih u punom opsegu i kroz tzv. CABLE CROSS sistem. Trening se može provoditi kao kružni ili stanični trening, no bez obzira na oblik, primaran cilj mu je uvijek u što većoj mjeri djelovati na funkcionalnost vlastitog tijela. Slim beam trening se poput ostalih treninga snage kombinira s Cardio Motion treningom

INDIVIDUALNI PILATES TRENING je trening kroz koji Vas vodi verificirani instruktor Pilates tehnike. Trening se provodi na Pilates opremi – REFORMERU s tornjem (jedinstveni trenažer kojim se rješavaju svi lokomotorni problemi suvremenog življenja), te LADDER BARREL-u i WUNDA CHAIR-u. Kao cjeloviti trening, PILATES iznenađuje brzinom postignutih rezultata, bez obzira radi li se o osobama s postojec´om lokomotornom problematikom ili o vrhunskom sportaš.

Suradnjom između naših fizioterapeuta, kineziterapeuta i Pilates instruktora, ciljano i osigurano se provodi trening koji garantira rezultate.

Individualne treninga Pilatesa vodi Jagoda Baranović Kičić, certificirani Pilates instruktor koja je svoje desetogodišnje međunarodno iskustvo  kalila krozu indvidualni pristup klijentu u Pilates studiju u Helsininkiju (Finska). Pohađajući razne dodatne Pilates seminare, ali i seminare drugih body & mind tehnika (Alexander, Body flow, Feldenkrais…) obogatila je svoj način podučavanja. Jagodin pristup tehnici i treningu Pilatesa je zanimljiv, ugodan, te nadasve siguran za tijelo i kralježnicu.

TRX TRENING SUSPENZIJE

TRX trening je jedan od najmasovnijih novih programa individualnog i grupnog fitnessa i jedan je od

glavnih razloga zašto se većina korisnika usluga fitness centra vraća izvornim korijenima treninga – funkcionalnom treningu...TRX metodologija treninga  podrazumijeva treniranje različitih motoričkih sposobnosti baziranih na pojmu koji poznajemo kao  „Trening suspenzije“ (viseći trening/trening otpora). Vježbanje na TRX-u upotrebljava silu gravitacije i pokret da bi proizvelo neuro-mišićne odgovore na promjene u položaju tijela. Koristeći TRX, pokreti integriraju snagu i ravnotežu u jedinstveni dinamički oblik koji opterećuje živčani sustav na visokoj razini i povećava efikasnost vježbanja... NOVO, DRUGAČIJE I PRIRODNO!

CARDIO MOTION & REHAB TRENING

Kardio trening, kao što i samo ime kaže je trening kojim utječemo u najvećoj mjeri na kardiovaskularni sustav. U uskom smislu riječi, to je aerobni trening, ali u širem smislu riječi to je svaka aktivnost kojom utječemo na poboljšani rad srce i krvnih žila. Veliki je broj oblika i vrsta, modaliteta kardio treninga, no zajedničko svima jest „kretanje“ (move), bez obzira bilo ono kontinuirano, intervalno, cikličko, aciklitičko, monostrukturalno ili polistrukturalno... Vrhunski biomehanički oblikovani i dizajnirani kardio trenažeri poput ergonomskih LATERALNIH ekliptikala, veslčkih ergometara i posebnih NO IMPACT trenažera, nadogradnja su svakog našeg treninga i važan segment u razvoju zdravlja i kondicije.

Želiš vježbati ovdje, a nešto te zanima? Pitaj!

Physio Sport smješten je na adresi Nova Ves 17, Zagreb i okolica

Ime i prezime:
Email:
Mobitel:
Pitanje: