Ako želite svom tijelu osigurati brzinski, ali ukusan hranjivi obrok (recimo za raniju večeru) onda je ova salata od kus-kusa u avokadu nešto što biste si sigurno mogli pripremiti i pritom ne požaliti. Iako cijeli obrok priziva ljeto i vrlo je light, vjerujemo kako ćete sve potrebne sastojke uspjeti pronaći. Ne znam za vas, ali ja se zimi često volim prisjetiti ljeta upravo na ovakav način, uz laganu salatu koja se priprema kojih 15-ak minuta. Sastojci 1/2 šalice vode1 šalica kus-kusa1 žli...

  • 0 komentara
  • 0 x
  • četvrtak, 03 siječnja, 2019. u 04:16

Jako volim toplu čokoladu s chilijem ili kajenskim paprom pa me to inspriralo da napravim ovu slatku heljdinu kašu. Dodatke možete birati prema vlastitom ukusu i naravno izostaviti kajenski papar, ako ne želite taj dodatni "kick". Ovaj je recept bezglutenski i prikladan za vegane. Pripremite, za 2 zdjelice: 100g heljdine kaše oko 3dl vode 2-3 žlice kakao praha pola žličice cimeta prstohvat himalajske soli prstohvat kajenskog papra sladilo po želji ili sirup od datulja 1-2dl kokosova ...

  • 0 komentara
  • 0 x
  • ponedjeljak, 11 veljače, 2019. u 06:21

Zasladili biste si dan? Ne želite puno zgriješiti? Onda za vas imamo jedno zgodno rješenje, a to su čoko praline koje možete napraviti sami. Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka, jako malo vremena i truda, a dobit ćete pravu malu proteinsku senzaciju u kojoj ćete uživati. Pa, krenimo...  Sastojci 2 žlice kakaa u prahu1 mjerica whey proteina (okus čokolade)2 žlice maslaca od kikirikija4 žlice kokosovog ulja Priprema U posudu stavite whey protein i kakao, dobro promiješajte. Potom dodaj...

Ako volite bruskete i sve inačice, onda će vam se sigurno svidjeti i ova verzija u kojoj nema kruha. Da, vjerujem da ste se tu zainteresirali kao i ja kad sam prvi put čitala ovaj recept, a onda ga i pripremila.  Naime, kruh će ovdje biti zamijenjen batatom i sigurna sam da se protiv toga nećete pobuniti (smijeh). Kada govorimo o nadjevu, on je nekako klasičan, ali ipak u konačnici okusom drugačiji s obzirom na to da je podloga batat. Kako napraviti ove famozne batat bruskete pročitajte u na...

Tko voli tikvice neka digne dva prsta? (smijeh) Naime, na ovaj recept sam naišla sasvim slučajno, točnije, trebao mi je prilog uz ručak, a da budu tikvice, a da ne budu pripremljene na klasičan način. Ukratko, trebao mi je neki twist i onda sam naišla na ovo - pečene tikvice s parmezanom. Sve što trebate znati jest da je priprema vrlo brza, i da su jako ukusne... Sastojci 2 velike tikvicežlica maslinovog uljažličica limunovog soka1 režanj češnjaka (usitnjen)2 žlice ribanog parmezanaoriganoh...

Donosim vam recept za ultra čokoladnu i kremastu sirovu tortu čiju osnovu čine orašasti plodovi i datulje, a kremu maslac od indijskog orašćića obogaćen sa sirovim kakao prahom koji daje bogatu i intezivnu čokoladnu aromu. Sastojci za koru: -3/4 šalice orašastih plodova po želji -3/4 šalice kokosovih ljuskica -8-10 natopljenih svježih datulja U multipraktiku smiksajte sve sastojke za koru do fine ljepljive smjese. Uzmite kalup za torte (promjera od 12-16cm) i u njega ravnomjerno nanesite ...