Ako volite sireve i sva njihova izdanja, onda ove kuglice nemojte zaobići. Recept je ovo za koji nema potrebe da se ograničavate u odabiru sira, a ja sam se odlučila na cheddar sir jer ga nekako posebno volim. Ovdje nema neke velike pripreme, ništa se ne kuha, ne peče i slično... samo pomiješate sastojke, oblikujete kuglice i stavite ih u hladnjak i imate odlično predjelo ili odličan zalogaj za večeru. Kako pripremiti ove pikantne loptice od sire pročitajte u nastavku...  Sastojci 60 g moz...

Pitu sa bundevom radila sam davno sa orasima i tahinijem i kremom od pire-a i jogurta, ali uhvatila me želja da isprobam i američku inačicu.   Bogata je mirisima Božića i zime, prhke kore sa integralnim pirovim i kokosovim brašnom, a punjenje od bundeve je skroz "light".   Sastojci za tijesto 50 g kokosova brašna 100 g integralna pirova brašna 40 g šećera kokosove palme 75 g kokosova ulja (može i bezmirisna) 1 jaje prstohvat soli 1 žlica bademova mlijeka    Sastojci za kremu 350 ...

Prije par tjedana sam bila na jednoj izvrsnoj večeri. Znate one večere kad za sve što probate želite recept. E to je bila jedna takva večera.  Jelena se potrudila i poslala mi recept za svoju izvrsnu Caponatu. Kopiram vam sve, u cijelosti:  Caponata Rijetko koje jelo, osim opće poznate pizze, toliko asocira na Italiju kao Caponata.Spoj maslinovog ulja, maslina, kapara i povrća čini ga zanimljivim prilogom ili nadjevom na proteinskom kruhu. Caponata dobro podnosi čuvanje u dobro zatvorenoj po...

  • 0 komentara
  • 0 x
  • ponedjeljak, 03 prosinca, 2018. u 12:11

U vrijeme blagdana gotovo svi pečemo perad, a najčešće patku ili puricu. Mnogi se žale na suhu puretinu i nedovoljno okusa, a upravo se briniranjem to može izbjeći. O tome sam kratko pisala u prethodnom tekstu o pečenju mesa, ali nisam napisala omjere pa ću o tome detaljnije u ovom postu. Možda će vam to djelovati kao previše posla, ali nećete požaliti.  Kada se purica potopi u marinadu, osmozom će u meso ući sol i začini te će purica biti sočna i bogata okusima koje ste kombinirali u vašoj m...

  • 0 komentara
  • 0 x
  • ponedjeljak, 31 prosinca, 2018. u 11:37

Mnogi će se sigurno zapitati čemu toliko dodatnog posla ako već u dućanu mogu kupiti kilu smrznutih njokica, skuhati ih i dalje poslužiti. Da, s mnogim stvarima je u životu upravo tako, ali nekad je stvarno gušt ne ići linijom manjeg otpora i pripremiti ih ovako - da budu baš domaće jer su odmah i puno slađe.  U nastavku vam donosim kako pripremiti domaće njokice od ricotte, a vi sami odaberite umak s kojim ćete ih preliti. Ja se nekako najčešće odlučujem za pesto od bosiljka, pa vam donosi...

Jeste li čuli za arapske palačinkice tzv. baghrir? Da, malo su drugačije od klasičnih, ali su vrlo pufaste, mekane i ukusne. Naime, one se u Maroku poslužuju tradicionalno uz otopljeni med i maslac, a rupice na palačinkicama imaju i svrhu - služe za upijanje tekućine. Pripremaju se vrlo jednostavno, a vi ih možete poslužiti s nadjevom koji vi preferirate jer funkcioniraju jednako kao i one klasične. Sastojci 2 šalice griza2 šalice vode1 žlica suhog kvascahimalajska solpola žličice šećera u...