Ako volite sireve i sva njihova izdanja, onda ove kuglice nemojte zaobići. Recept je ovo za koji nema potrebe da se ograničavate u odabiru sira, a ja sam se odlučila na cheddar sir jer ga nekako posebno volim. Ovdje nema neke velike pripreme, ništa se ne kuha, ne peče i slično... samo pomiješate sastojke, oblikujete kuglice i stavite ih u hladnjak i imate odlično predjelo ili odličan zalogaj za večeru. Kako pripremiti ove pikantne loptice od sire pročitajte u nastavku... Sastojci 60 g moz...
- 0 komentara
- 0 x
- srijeda, 26 prosinca, 2018. u 10:37
Pitu sa bundevom radila sam davno sa orasima i tahinijem i kremom od pire-a i jogurta, ali uhvatila me želja da isprobam i američku inačicu. Bogata je mirisima Božića i zime, prhke kore sa integralnim pirovim i kokosovim brašnom, a punjenje od bundeve je skroz "light". Sastojci za tijesto 50 g kokosova brašna 100 g integralna pirova brašna 40 g šećera kokosove palme 75 g kokosova ulja (može i bezmirisna) 1 jaje prstohvat soli 1 žlica bademova mlijeka Sastojci za kremu 350 ...
- 0 komentara
- 0 x
- subota, 29 prosinca, 2018. u 06:25
Prije par tjedana sam bila na jednoj izvrsnoj večeri. Znate one večere kad za sve što probate želite recept. E to je bila jedna takva večera. Jelena se potrudila i poslala mi recept za svoju izvrsnu Caponatu. Kopiram vam sve, u cijelosti: Caponata Rijetko koje jelo, osim opće poznate pizze, toliko asocira na Italiju kao Caponata.Spoj maslinovog ulja, maslina, kapara i povrća čini ga zanimljivim prilogom ili nadjevom na proteinskom kruhu. Caponata dobro podnosi čuvanje u dobro zatvorenoj po...
- 0 komentara
- 0 x
- ponedjeljak, 03 prosinca, 2018. u 12:11
U vrijeme blagdana gotovo svi pečemo perad, a najčešće patku ili puricu. Mnogi se žale na suhu puretinu i nedovoljno okusa, a upravo se briniranjem to može izbjeći. O tome sam kratko pisala u prethodnom tekstu o pečenju mesa, ali nisam napisala omjere pa ću o tome detaljnije u ovom postu. Možda će vam to djelovati kao previše posla, ali nećete požaliti. Kada se purica potopi u marinadu, osmozom će u meso ući sol i začini te će purica biti sočna i bogata okusima koje ste kombinirali u vašoj m...
- 0 komentara
- 0 x
- ponedjeljak, 31 prosinca, 2018. u 11:37
Mnogi će se sigurno zapitati čemu toliko dodatnog posla ako već u dućanu mogu kupiti kilu smrznutih njokica, skuhati ih i dalje poslužiti. Da, s mnogim stvarima je u životu upravo tako, ali nekad je stvarno gušt ne ići linijom manjeg otpora i pripremiti ih ovako - da budu baš domaće jer su odmah i puno slađe. U nastavku vam donosim kako pripremiti domaće njokice od ricotte, a vi sami odaberite umak s kojim ćete ih preliti. Ja se nekako najčešće odlučujem za pesto od bosiljka, pa vam donosi...
- 0 komentara
- 0 x
- utorak, 01 siječnja, 2019. u 06:00
Jeste li čuli za arapske palačinkice tzv. baghrir? Da, malo su drugačije od klasičnih, ali su vrlo pufaste, mekane i ukusne. Naime, one se u Maroku poslužuju tradicionalno uz otopljeni med i maslac, a rupice na palačinkicama imaju i svrhu - služe za upijanje tekućine. Pripremaju se vrlo jednostavno, a vi ih možete poslužiti s nadjevom koji vi preferirate jer funkcioniraju jednako kao i one klasične. Sastojci 2 šalice griza2 šalice vode1 žlica suhog kvascahimalajska solpola žličice šećera u...
- 0 komentara
- 0 x
- utorak, 01 siječnja, 2019. u 06:30