Zadnjih dana imam maniju za borovnicama. Svaki dan ih jedem. I dok ovo tipkam, preda mnom stoji jedna posudica s borovnicama. Dakle, borovnice su u svemu, smoothiju, doručku sa zobenim pahuljicama, nedavno su bile i u jajima. Naravno, kao svaki pravi borovnicoljubac, imam ih i zamrznutih u hladnjaku, za situacije da mi se iznenada jedu, a nisu mi dostupne svježe.  Evo jedne jednostavne ideje:  150 ml zobenog mlijeka 60 g zobenih pahuljica, sitniji tip 1/3 banane 100 g borovnica 1 žl...

Volim kad je hrana šarena. Jako šarena. Što šarenije, to bolje. Ljeto je idealno godišnje doba za dobiti šarenilo na tanjuru zbog dostupnosti svakakvog voća i povrća. Odmah od doručka,m miješam povrća i igram se s bojama na tanjuru.  1/3 paprike 1/3 rajčice 1/3 tikvice 3 jaja 1 žličica kokosovog ulja Na tavi zagrijete kokosovo ulje pa ubacite povrće nasjeckano na kockice. Kad povrće malo omekša prelijete jaja, po želji posolite, i poklopite. Nakon dvije minute skinite s tave o istavi...

Jučer sam na rasporedu treninga imala trening nogu. Uz trening leđa (koji mi je najdraži), noge su svakako trening koji potroši najveću količinu energije i snage. Naravno, na ovaj trening se moram, osim psihički, pripremiti i kvalitetnim obrokom iz kojeg ću moći izvući snagu za sve te silne čučnjeve i iskorake koje na treningu napravim.  Ipak, nemojte se zavaravati misleći da trebate pojesti pola kilograma tjestenine ili riže, da biste imali dovoljno snage za trening. Ja trenutno imam 65 kilo...

"Nađi mi smokve!", jedna je od prvih rečenica koje mi je Jelena uputila nakon što smo sišle na viško tlo. I narednih dana to je bio jedan od zadataka koji smo imale: dok se u nekom trenu nisam zaustavila uz cestu, a Jelena je poput djeteta brstila neku smokvu. No, ako ste mislili da je to bilo dovoljno za jednog smokvoljupca, grdno ste se prevarili. Nakon toga je želja samo buknula! Na Visu više nema smokava!  Istovremeno, moja želja za smokvama se zadovolji s 2-3 smokve i to najčešće u komb...

  • 0 komentara
  • 0 x
  • četvrtak, 24 kolovoza, 2017. u 03:54

Ako volite umake i saftove, a ne želite jesti klasične priloge poput tjestenine, riže i krumpira, onda je špageti tikva idealna za vas. Kad se ispeče u pećnici, njezino meso se jednostavno "sastruže" u obliku špageta i može se poslužiti kao prilog uz bilo kakav umak od mesa i povrća.  Polpete možete jesti same ili uz bilo kakav prilog, a zgodno ih je i zamrznuti sirove pa po potrebi vaditi iz zamrzivača i peći.   Pripremite: 1kg mljevene junetine 1 i pol srednje veliku glavicu luka 2 rež...

  • 0 komentara
  • 0 x
  • četvrtak, 24 kolovoza, 2017. u 05:52

Događa li vam se često, kada čujete koje je netko profesije, da odmah obratite pozornost koliko mu to utječe na svakodnevno funkcioniranje? Primjerice, znate li da je netko profesor hrvatskoga jezika, očekivat će da se lijepo izražava, od osobnog trenera očekujete da je u dobroj formi, a od liječnika da je zdrav i zdravo se hrani. Ono što dobijete kada vam osoba potvrdi to očekivanje, svakako je povezano s većim povjerenjem u osobu i njezino profesionalno znanje. Maja je liječnica i vjerujte...