Ovo je najjednostavniji recept za super desert. Trebate malo čokolade koju ćete otopiti i jednu naranču. Možete uzeti i malo miješanih orašastih proizvoda pa usitniti i obogatiti ove "jaffice". 1 naranča 1 kvalitetna čokolada, što tamnija orašasti plodovi, usitnjeni Naranču narežete na kolutove debljine pola centimetra. Čokoladu otopite i svaki kolut naranče do pola umočite u čokoladu pa stavite na papir za pečenje. Po želi pospite komadićima orašastih plodova pa stavite u hladnjak d...
- 0 komentara
- 0 x
- četvrtak, 14 rujna, 2017. u 04:24
Postoji bezbroj dijeta, preparata i programa za mršavljenje. Jako puno informacija i vrlo je teško odabrati pravi put. Današnji čovek se sve manje kreće, jede nezdravu hranu punu aditiva i kao posledica dolaze suvišni kilogrami. To nije samo estetski problem već i zdrasveni. Gojaznost može uzrokovati oboljenja vezana za kardiovaskularni sistem, povišeni šećer u krvi, kao i probleme sa kostima i zglobovima. Gojaznost pored toga utiče na psihu, osoba će biti nesigurna u sebe, što može rezultirati...
- 0 komentara
- 0 x
- petak, 15 rujna, 2017. u 10:13
Prijatelji koji su krenuli držati se bilo kakve zdrav(ij)e prehrane najčešće me pitaju što jesti za međuobrok. Oko toga obroka imaju najmanje ideja i vrlo brzo im dosadi onaj najčešći odgovor "šaku orašastih plodova". No, nije sve tako dosadno i jednolično oko međuobroka. Evo jedne jako jednostavne ideje kako od par običnih sastojaka napraviti ukusan međuobrok. posni ili zrnati sir jogurt jabuka suhe grožđice Omjere i količine nisam pisala jer zapravo svakog sastojka stavite koliko...
- 0 komentara
- 0 x
- petak, 15 rujna, 2017. u 03:11
Jesen nam polako kuca na vrata, a s time stiže i čarolija povratka u kuhinju. Za vas sam pripremila lagani jesenki kolač koji se doslovno topi u ustima zahvaljujući jabukama te dozi začina poput cejlonskog cimeta i đumbira. Glavni sastojak ovog recepta je heljda- davno zaboravljena namirnica. Iako je zbog izgleda svrstavaju u žitarice, heljda kategorički pripada zeljastom povrću. Ističe s s bogatim nutritivnim sastavom te visokim sadržajem flavonoida. Zbog svog jačeg okusa mnogi je odbijaju,...
- 0 komentara
- 0 x
- subota, 16 rujna, 2017. u 06:34
Objavila sam danas status na Fb: "Tko pogodi sastojak ovoga pudinga, vodim ga na večeru", i odgovora je bilo zaista svakakvih, od graha, do banana... no recept i sastojci idu kako slijedi: pola glavice cvjetače 1 žlica kakaa u prahu stevija 5 žlica kokosovog mlijeka (kreme) 1 žličica gustina Cvjetaču sam nakidana na cvjetove i stavila da se kuha, do toga da bude skroz mekana. Potom sam je stavila u blender, dodala sve osim kokosovog mlijeka i blendala dok nisam dobila jednoličnu kre...
- 0 komentara
- 0 x
- subota, 16 rujna, 2017. u 10:30